BREAKING

2

Σήμερα στις 20:00 το event ανακοίνωσης των νέων iPhone. Δείτε εδώ πώς θα το παρακολουθήσετε live!

Σήμερα η Apple θα παρουσιάσει σε ειδικό event στο Steve Jobs Theater τρία νέα iPhone, λεπτομέρειες για τη διάθεση του iOS 12 και ίσως κάποια άλλη συσκευή ακόμη.

Apple prosklisi

Το event θα λάβει χώρα στις 20.00 ώρα Ελλάδος και φυσικά θα υπάρχει livestream, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ. Σημειώνεται πως, όπως κάθε φορά τα τελευταία χρόνια, για να το παρακολουθήσετε πρέπει να έχετε iPhone, iPad ή iPod touch με Safari και έκδοση iOS 10.0+, Mac με Safari και έκδοση macOS Sierra 10.12+ ή PC με Microsoft Edge και τα Windows 10. Το streaming μπορεί να προβληθεί επίσης μέσω Apple TV (2ης γενιάς ή νεότερο) με το τελευταίο Apple TV software ή tvOS. Η πρόσβαση από άλλες πλατφόρμες μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας τις τελευταίες εκδόσεις του Chrome ή Firefox (απαιτούνται MSE, H.264, και AAC), ενώ θα μπορείτε να παρακολουθήσετε το livestream και μέσω του Twitter της Apple.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως θα υπάρχουν 3 νέες συσκευές iPhone, με πιθανές ονομασίες “iPhone XS”, “iPhone XS Plus" ή "Max” και “iPhone Xc” και οθόνες 5,8", 6,5" και 6,1" αντίστοιχα, αν και πληροφορίες αναφέρουν πως το "budget" μοντέλο των 6,1" ίσως καθυστερήσει να έρθει στην αγορά λίγο περισσότερο. Δε θα διαθέτουν Touch ID πλήκτρο παρά μόνο Face ID δυνατότητα για ξεκλείδωμα, ενώ υπάρχει και πιθανότητα ορισμένα μοντέλα να κυκλοφορήσουν και σε dual-SIM έκδοση, για πρώτη φορά, ίσως για συγκεκριμένες αγορές μόνο (π.χ. στην Κίνα).

2 Comments

  • Nicolas
    12 Σεπτεμβρίου 2018 at 19:22

    OMG Έκθεση !!

  • George
    12 Σεπτεμβρίου 2018 at 14:57

    Δυστηχώς για άλλη μία χρονιά δεν αναμένεται ΚΑΜΙΑ απολύτως ουσιαστική καινοτομία από την μεγαλύτερη κατά τα άλλα εταιρεία του κόσμου. Πέρυσι είχαμε την κατάργηση της θύρας 3.5 mm για τα ακουστικά (και όμως, ναι, θεωρούν την κατάργηση της θύρας ως..καινοτομία!!!) και την χρήση της οθόνης amoled (που κατά τα άλλα όμως κατασκευάζει και χρησιμοποιεί η Samsung εδώ και χρόνια ολόκληρα.) Επίσης είχαμε, ως υποτιθέμενη καινοτομία στην σχεδίαση, την χρήση της βλακώδους εγκοπής τύπου notch. Φέτος θα έχουμε dual sim κινητά για πρώτη φορά σε iPhones, και ίσως και κάτι άλλο ακόμα, προφανώς και αυτό όμως αντιγραφή από τα κινητά android. Κρίμα για μια εταιρεία που έφερε μια πραγματική επανάσταση στα smartphones με το πρώτο iPhone, να έχει φτάσει σήμερα σε ένα επίπεδο μηδενικής θα έλεγα καινοτομίας, έμπνευσης και δημιουργικότητας. Στοιχεία που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Steve Jobs και κατάφερε να κάνει την Apple από εταιρεία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας πριν 20 χρόνια, στην μεγαλύτερη αργότερα εταιρεία του κόσμου. Το μόνο που έχει απομείνει σήμερα είναι η φήμη, το brand name και η καθιέρωση της Apple ως εταιρείας κύρους, πράγματα που σε συνδιασμό με με τις σταθερά υψηλές τιμές χρέωσης των προϊόντων της και τα τεράστια περιθώρια κέρδους την καθιστούν ως την πιο κερδοφόρα εταιρεία στον κόσμο. Ο κόσμος όμως όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει και συνηδητοποιεί ότι με λιγότερα χρήματα από το κόστος των iPhones μπορεί και αποκτά καλύτερα κινητά android. ‘Ετσι τα iPhones από δεύτερα σε πωλήσεις κινητά (σε απόλυτο αριθμό τεμαχίων) μετά τα Samsung, ξεπεράστηκαν πρόσφατα και από την Huawei και έτσι η Apple έπεσε στην τρίτη θέση των πωλήσεων. Ενώ όπως δείχνουν τα στατιστικά, σύντομα θα ξεπεραστεί και από την Xiaomi. Μόνη ελπίδα σωτηρίας η επιστροφή για την Apple στην πραγματική καινοτομία, πρόοδο και δημιουργικότητα, πράγματα που εδώ και χρόνια τα έχει ξεχάσει. Σε κάθε άλλη περίπτωση βλέπω (για όσους γνωρίζουν) επανάληψη της ιστορίας της Nokia. Μιάς εταιρίας που από την πρώτη θέση στον κόσμο στις πωλήσεις κινητών, έφτασε μετά από μερικά χρόνια να παλεύει για την σωτηρία της.