20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Συνέδριο με θέμα “Challenges for Cyprus: Digital Single Market and ICT Innovation” για τα 150 χρόνια της ITU

    Challenges for Cyprus Digital Single Market and ICT Innovation

    Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 150 χρόνια της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (International Telecommunication Union-ITU), πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Λευκωσία, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη που απηύθυνε χαιρετισμό, το συνέδριο “Challenges for Cyprus: Digital Single Market and ICT Innovation”, το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων (Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την Κύπρο σε σχέση με την ενιαία ψηφιακή αγορά και τις καινοτομίες που μπορούν να αναδυθούν από τις τεχνολογίες των επικοινωνιών και πληροφοριών.

    Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών κ. Houlin Zhao, και η Principal Adviser στη Γενική Διεύθυνση CONNECT (Communication Networks, Content and Technology) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Megan Richards. Μίλησαν επίσης, ο Διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτονικών Επικοινωνιών, ο Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta κος Μιχάλης Αχιλλέως και εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ και των Συνδέσμων Καταναλωτών.

    Όπως επισημάνθηκε στο συνέδριο, είναι αδήριτη ανάγκη η ενιαία αγορά της ΕΕ να μετατραπεί σε ψηφιακή αγορά, εξαλείφοντας τους ρυθμιστικούς τοίχους και τους περιορισμούς που υφίστανται, ώστε οι 28 εθνικές αγορές να μετατραπούν σε μια ενιαία αγορά. Αυτό θα μπορούσε να συνεισφέρει €415 δις ετησίως στην ευρωπαϊκή οικονομία και να δημιουργήσει 3,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles