20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ποια Black Friday; Η φετινή Singles Day στην Κίνα έσπασε όλα τα ρεκόρ αγορών!

    Μπορεί οι Αμερικανοί (και όχι μόνο) να περιμένουν τις εκπτώσεις της Black Friday στα τέλη του Νοεμβρίου, οι Κινέζοι όμως έζησαν με ιδιαίτερη… ένταση για ακόμη μία χρονιά τους “εορτασμούς” αλλά και τις εκπτώσεις της Singles Day, η οποία έχει καθιερωθεί πλέον να εορτάζεται κάθε χρόνο στη χώρα από το πρώτο δευτερόλεπτο της 11ης Νοεμβρίου.

    singlesday

    Με αφορμή το ότι πρόκειται για μία μέρα που αποτελείται από τέσσερα… 1 (11/11), η Singles Day έκανε την πρώτη της εμφάνιση τη δεκαετία του ’90 όταν και είχε ξεκινήσει να γιορτάζεται αρχικά στο Nanjing University και σε άλλα πανεπιστήμια της Κίνας, προφανώς ως μία αφορμή ώστε οι… singles να μπορούν να χαρούν μία συγκεκριμένη μέρα όπως οι… ερωτευμένοι του Αγίου Βαλεντίνου. Αργότερα, και από το 2009, η ημέρα έγινε, προφανώς για λόγους marketing, ημέρα… αγορών, σε μία έμπνευση του “γίγαντα” των ηλεκτρονικών αγορών, Alibaba, με πολλές προσφορές από καταστήματα να παρατηρούνται και, χρόνο με το χρόνο, να φέρνουν υστερία αγορών στη χώρα αυτή την ημερομηνία.

    singles day

    Φέτος, στη μεγαλύτερη Singles Day στην ιστορία, οι Κινέζοι ξόδεψαν ασύλληπτα ποσά σε αγορές. Έτσι, σε 8 λεπτά είχαν γίνει αγορές 1 δισ. δολαρίων, σε 1 ώρα 4 δισ. δολαρίων και σε 10 ώρες 8 δισ. δολαρίων. Μόνο η Alibaba έκανε τζίρο 13,7 δισ. δολαρίων, ενώ η ανερχόμενη Xiaomi πούλησε 2 εκατ. smartphones στη χώρα μέσα στο 24ωρο.

    Πολλοί διάσημοι όπως ο “James Bond” Daniel Craig και ο Adam Lambert βρέθηκαν στη χώρα για την προώθηση της Singles Day, ενώ μέχρι και ο… Frank Underwood του House of Cards έστειλε το δικό του μήνυμα. Για να δούμε η φετινή Black Friday στις ΗΠΑ θα ξεπεράσει αυτά τα επίπεδα υστερίας και αγορών…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles