14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Six degrees of Kevin Bacon: άλλη μία φορά που η αναζήτηση στο Google έχει πλάκα

    Θυμάστε τα διάφορα easter eggs με τα οποία μας κάνει χαρούμενους πολλές φορές η Google; Όπως το επικό barrel roll; Ε, ήρθε η στιγμή να δοκιμάσετε άλλο ένα, εντελώς διαφορετικό και το όνομά του είναι Bacon number. Όχι, δεν αφορά εταιρείες που πουλούν προϊόντα χοιρινού και θέλουν να διαφημίσουν την πραμάτια τους, αλλά είναι ένας ενδιαφέροντας υπολογιστικός τρόπος για να αναζητήσουμε την σύνδεση που έχουν μεταξύ τους ηθοποιοί με τον γνωστό Mystic River και XMen, Kevin Bacon. Ε; θα πείτε. Εξηγούμε.

    Ο Kevin Bacon, είναι από τους πλέον δραστήριους ηθοποιούς του Hollywood, με πολλές περγαμηνές, σημαντικούς ρόλους, κι όμως μόλις μία υποψηφιότητα για Oscar. Ένα παιχνίδι που ξεκίνησε και έγινε viral, είναι ο βαθμός σύνδεσης κάθε ηθοποιού του Hollywood με τον Bacon, βασισμένο στην αρχή του Milgram «Six Degrees of Seperation» και την σύνδεση των ανθρώπων κοινωνικά.


    Έτσι λοιπόν, αν βάλετε στο πεδίο αναζήτησης της Google τις λέξεις «Bacon Number» και το όνομα κάποιου ηθοποιού (πχ. Kevin Spacey) η Google θα σας δείξει μέσω πόσων «σχέσεων» συνδέονται οι δύο ηθοποιοί. Ο αριθμός Bacon, λοιπόν, για τον Kevin Spacey είναι 2. Οι δύο ηθοποιοί δεν έχουν δουλέψει ποτέ μαζί. Αλλά όπως θα δείτε στην αναζήτηση, o Spacey έχει δουλέψει με τον Ryan Gosling στην ταινία The United States of Leland. Και ο δεύτερος έχει δουλέψει με τον Bacon στο Crazy, Stupid, Love. Et voila!

    Θα δείτε πως ό,τι ηθοποιό του Hollywood και να αναζητήσετε, ο αριθμός Bacon δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από 6. Δοκιμάστε το! Είναι Παρασκευή και έχει απίστευτη πλάκα.

    Πηγές: The Next Web, Wikipedia

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles