21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Σκάνδαλο: “Έξυπνος” δονητής ηχογραφούσε κατά τη διάρκεια χρήσης του, χωρίς τη γνώση του κατόχου του

    Σάλος έχει προκληθεί σε όλο τον κόσμο από την αποκάλυψη ότι “έξυπνος” δονητής ηχογραφούσε και αποθήκευε τους ήχους που ακούγονταν κατά τη χρήση του. Πρόκειται μάλιστα για κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την κατασκευάστρια εταιρεία.

    Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του The Verge επισημαίνει τις αναφορές χρήστη του Reddit σύμφωνα με τις οποίες το app ενός vibrator της εταιρείας Lovense κατέγραψε ήχους κατά τη διάρκεια χρήσης του, αποθηκεύοντας ένα ηχητικό αρχείο διάρκειας έξι λεπτών στο κινητό.

    lovense

    Ο χρήστης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έδωσε μεν στην εφαρμογή δυνατότητα πρόσβασης στο μικρόφωνο και την κάμερα της συσκευής του, αλλά αυτό έγινε μόνο για χρήση με το εργαλείο chat της εφαρμογής και την αποστολή ηχητικών μηνυμάτων κατόπιν σχετικής εντολής και όχι για συνεχή λειτουργία κατά τη χρήση του sex toy.

    Οι ισχυρισμοί του χρήστη επιβεβαιώθηκαν μάλιστα και από άλλους, ενώ υποτιθέμενος εκπρόσωπος της εταιρείας διεκρίνισε ότι πρόκειται για ένα μικρό “bug” στην εφαρμογή που επηρεάζει μόνο Android users. Περιπτώσεις σαν αυτή πάντως αυξάνουν τις ανησυχίες που προκύπτουν σχετικά με το αποκαλούμενο Internet of Things και τις “έξυπνες” συσκευές γενικότερα και το κατά πόσον μπορούν να οδηγούν σε παραβιάσεις/διαρροές προσωπικών δεδομένων.

    Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, νωρίτερα μέσα στη χρονιά ακόμη μία εταιρεία smart sex toys, η Standard Innovation, αναγκάστηκε να πληρώσει αποζημιώσεις εκατομμυρίων σε πελάτες της όταν ανακαλύφθηκε πως έστελνε δεδομένα χρηστών πίσω στην εταιρεία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles