21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Σκάνδαλο Theranos: Αντιμέτωπη με 15 χρόνια φυλάκισης η Holmes

    Στη φυλακή για 15 χρόνια ενδέχεται να βρεθεί η Elizabeth Holmes, πρωταγωνίστρια του σκανδάλου της Theranos, μετά από σχετική πρόταση Αμερικανών εισαγγελέων.

    Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι της αξίζει μια μεγάλη ποινή, επειδή εξαπάτησε επενδυτές -που έχασαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια- πείθοντάς τους ότι η εταιρεία της είχε αναπτύξει μια επαναστατική συσκευή για εξετάσεις αίματος.

    Αποκαλώντας την υπόθεση «ένα από τα πιο σημαντικά αδικήματα που έχει δει η Silicon Valley ή οποιαδήποτε άλλη Περιφέρεια», οι εισαγγελείς απέρριψαν κατηγορηματικά τις αιτιολογίες που προέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

    Η Holmes πρόκειται να δικαστεί στις 18 Νοεμβρίου, σχεδόν ένα χρόνο αφότου καταδικάστηκε για τρία κακουργήματα για απάτη και για ένα κακούργημα για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη απάτης. Αντιμετωπίζει έως και 20 χρόνια φυλάκισης για κάθε κατηγορία.

    Οι δικηγόροι της κατέθεσαν ένα έγγραφο 82 σελίδων, ζητώντας επιεικής ποινή -όχι μεγαλύτερη από 18 μήνες- λέγοντας ότι η φήμη της καταστράφηκε οριστικά, μετατρέποντάς την σε «καρικατούρα που πρέπει να χλευαστεί και να υβριστεί».

    Εκτός από το αίτημα για μακροχρόνια ποινή φυλάκισης, οι εισαγγελείς ζήτησαν από την 38χρονη να καταβάλει και το ποσό των 803.840.309 δολαρίων, σε σχέση με τον ρόλο της στην υπόθεση.

    Χρήστος Κοτσακάς
    Χρήστος Κοτσακάς
    Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles