16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    SkinTrack: Πλοηγήσου στο smartwatch αγγίζοντας μόνο το δέρμα σου

    Τα «έξυπνα ρολόγια» μπορεί να ακροβατούν σε ένα λεπτό σκοινί μεταξύ της λειτουργικότητας και της μόδας, όμως το νέο σύστημα τεχνολογίας που ακούει στο όνομα SkinTrack, και δημιουργήθηκε από μια ερευνητική ομάδα του Carnegie Mellon University, μετατρέπει το μέγεθος της οθόνης σε ένα σημείο αφής του δέρματος σου. Το σύστημα SkinTrack αποτελείται από ένα δαχτυλίδι που εκπέμπει ένα συνεχές AC σήμα υψηλής συχνότητας και από ένα βραχιόλι ανίχνευσης που μπαίνει κάτω από το ρολόι. Το βραχιόλι παρακολουθεί το δάχτυλο που φοράει το δαχτυλίδι και ανιχνεύει που ακουμπάει το δάχτυλο, όπως για παράδειγμα στο χέρι ή στο μπράτσο, και μετατρέπει με αυτό τον τρόπο το δέρμα σε μια προέκταση της οθόνης αφής.

    dfbdg

    Η τεχνολογία είναι τόσο ακριβής, ώστε μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την άλλη πλευρά του χεριού σου για να πληκτρολογήσεις έναν αριθμό, να γράψεις κάτι, να σκρολλάρεις στις εφαρμογές κ.α. Οι ερευνητές λένε πως η τεχνολογία είναι 99% ακριβής όσον αφορά την αφή.

    «Η προσέγγιση μας είναι συμπαγής, μη-επεμβατική, χαμηλού κόστους και ισχύος. Οραματιζόμαστε αυτή τη τεχνολογία να ενσωματώνεται στα smartwatch στο προσεχές μέλλον, υποστηρίζοντας μεγάλες αλληλεπιδράσεις αφής πέρα από τα όρια των συνηθισμένων οθονών», δήλωσαν οι δημιουργοί του SkinTrack.

    Αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια επέκτασης της οθόνης αφής στο δέρμα, είναι όμως η πιο κομψή και η πιο αεροδυναμική.

    Δείτε το σύστημα SkinTrack στο βίντεο που ακολουθεί:

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles