23 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Skull and Bones Review

    Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, είναι όμως γεγονός! Το πολυσυζητημένο πειρατικό game Skull and Bones της Ubisoft μετά από χρόνια συζητήσεων και όχι μια, ούτε δύο, αλλά… έξι αναβολές, κυκλοφόρησε σε Xbox, PS5 και PC στις 16 Φεβρουαρίου, αφού πρώτα πήραμε μια πρώτη γεύση από την open beta που προηγήθηκε. H εν λόγω περιπέτεια ανοιχτού κόσμου της Ubisoft ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2017 και από τότε το λανσάρισμά της έγινε… σίριαλ. Πλέον όμως, μπορούμε να μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις μας από το παιχνίδι. Πήραμε το Skull and Bones στα χέρια μας και το «λιώσαμε», προκειμένου να αποκτήσουμε μια σφαιρική άποψη για ένα παιχνίδι που παρουσιάζει πολλές διαφορετικές πτυχές. Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω, αν άξιζε όλη αυτή η αναμονή!

    Η Χρυσή Εποχή της Πειρατείας στο Skull and Bones

    Το “Skull and Bones” αποτελεί ένα action-adventure game τρίτου προσώπου, που αναπτύχθηκε από τη Ubisoft Singapore και εκδόθηκε από τη Ubisoft. Το παιχνίδι επικεντρώνεται γύρω από την πειρατεία και τις μάχες στη θάλασσα, τοποθετώντας τους παίκτες σε ένα φανταστικό σκηνικό στην Ανατολική Αφρική και τη Νοτιοανατολική Ασία κατά τον ύστερο 17ο αιώνα, δηλαδή τη Χρυσή Εποχή της Πειρατείας. Οι παίκτες αναλαμβάνουν τον έλεγχο ενός customizable πειρατικού πλοίου και ξεκινούν είτε μια single-player εκστρατεία στον Ινδικό Ωκεανό είτε ενώνουν δυνάμεις με άλλους πέντε παίκτες και κατευθύνονται στα Disputed Waters.

    Game Play

    Το “Skull and Bones” είναι μια αρκετά ικανοποιητική προσομοίωση της πειρατικής ζωής, που επικεντρώνεται στο ship-to-ship combat, το trading και το cooperative play με φίλους. Η Ubisoft έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ship και character customization system, το οποίο δίνει αρκετές δυνατότητες ανάπτυξης και προόδου. Δυνατό «χαρτί» του παιχνιδιού είναι η περιπλάνηση στα νερά του Ινδικού, ειδικά στην περίπτωση που εκτιμάτε τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, τις θυελλώδεις καταιγίδες και τις ελκυστικές κρυψώνες σε νησιά, τα οποία συνοδεύονται από παφλασμούς κυμάτων και τραγούδια ναυτικών που παραπέμπουν σε Assassin’s Creed.

    Είτε αποφασίσετε να ξεκινήσετε μόνοι σας το ταξίδι είτε προτιμάτε τις PvE συνεργατικές εμπειρίες, θα βρείτε ενδιαφέροντα στοιχεία. Οι παίκτες μπορούν να διευρύνουν τη φήμη τους, βυθίζοντας πλοία, να γίνουν «βασιλιάδες» του εμπορίου των θαλασσών, να φτιάξουν και να πουλήσουν ρούμι ή να παραδώσουν παραγγελίες σε εξωτικά λιμάνια, αποφεύγοντας τα εχθρικά πλοία. Όχι και άσχημα, έτσι; Αν θυμάστε τις ναυμαχίες στη θάλασσα σε οποιοδήποτε από τα προηγούμενα παιχνίδια Assassin’s Creed, μπορείτε να πάρετε μια γεύση σχετικά με αυτό που συμβαίνει στο νερό. Αν σας άρεσαν αυτές οι σκηνές πολεμικών πλοίων, τότε στο Skull and Bones θα βρείτε μια βαθύτερη και πιο ολοκληρωμένη έκδοση αυτών των συστημάτων. Αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της δράσης τοποθετείται στη θάλασσα. Μπορεί να υπάρχει στεριά, όμως δεν είναι για… πολλά.

    Παρά το γεγονός ότι το story είναι ελλιπές, το “Skull and Bones” προσφέρει μια αληθινή κινηματογραφική εμπειρία και συναρπαστικές ναυμαχίες. Μπορείτε να καταδιώξετε με το πλοίο σας άλλα πλοία και να πιάσετε τον άνεμο ρυθμίζοντας τα πανιά, εξαντλώντας σταδιακά την αντοχή του πληρώματός σας.

    Τα ship controls είναι τέλεια, αποκρίνονται γρήγορα και είναι αρκετά εύκολα για να τα συνηθίσει ο παίκτης. Η χρήση αντικειμένων, όπως τα kit επισκευής ή το φαγητό, είναι άμεση και γίνεται με ένα απλό πάτημα κουμπιού. Όλοι ξεκινούν με ένα μικρό καράβι, το Dhow, και σταδιακά εξελίσσονται. Στο Skull and Bones θα λέγαμε ότι ο παίκτης είναι περισσότερο το πλοίο και λιγότερο ο πειρατής. Τα αρνητικά του παιχνιδιού εντοπίζονται κυρίως εκτός πλοίου.

    Εκτός από τις δύο κύριες περιοχές – το Saint Anne στα δυτικά και το Telok Penjarah στα ανατολικά – υπάρχουν ελάχιστα πράγματα για να κάνει κάποιος όταν δεν βρίσκεται εν πλω. Υπάρχουν μερικές περιοχές όπου μπορεί να βγει στην ξηρά για να κάνει ψώνια, να πάρει νέες αποστολές, να δοκιμάσει τη Μαύρη Αγορά ή να ψάξει περιστασιακά για θαμμένο θησαυρό, αλλά είναι όλα πολύ basic, παρά την προσοχή που δόθηκε στο σχεδιασμό των περιοχών. Δυστυχώς, πολύ γρήγορα οι NPC αρχίζουν να επαναλαμβάνονται και τα αντικείμενα αναπαράγονται συνεχώς ακόμη και στην ίδια μικρή περιοχή. Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να χάσει όλη τη γοητεία της η εξερεύνηση στην ξηρά και να περιοριστούν οι στάσεις στην ξηρά.

    Το Skull and Bones προσφέρει άφθονες στιγμές εκρηκτικής δράσης, με τους παίκτες να υποδύονται τους πειρατές σε έναν εντυπωσιακό ωκεανό. Οι ναυμαχίες του 17ου αιώνα είναι κορυφαίες στην κατηγορία τους, αφού η Ubisoft Singapore κατάφερε να θεμελιώσει μια στερεά βάση για μελλοντικά ταξίδια. Ωστόσο, δεν υπάρχει μια πραγματική ιστορία από πίσω και η έλλειψη στην ποικιλία αποτελεί πρόβλημα. Μπορεί το Skull and Bones να μην είναι ο πνευματικός διάδοχος του Assassin’s Creed IV: Black Flag που ήλπιζαν κάποιοι, είναι όμως ένα παιχνίδι που αξίζει να δοκιμάσετε.

    Γραφικά

    Τα γραφικά του Skull and Bones είναι εντυπωσιακά και συνοδεύουν με τον καλύτερο τρόπο τη γενικότερη εμπειρία. Εμείς ξεκινήσαμε να παίξουμε στο performance, σε Xbox Series X, αλλά γρήγορα αλλάξαμε σε quality. Υπήρχε ένα drop στα frames αλλά δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα.

    Θετικά

    • Συναρπαστικές ναυμαχίες
    • Μεγάλη ποικιλία πλοίων
    • Top-notch visuals και performance
    • Διασκεδαστικά PvP events

    Αρνητικά

    • Αδιάφορα tasks
    • Αδύναμη αφήγηση και χαρακτήρες χωρίς βάθος
    • Είναι κυρίως naval battle simulator και όχι pirate game
    ΓΡΑΦΙΚΑ: 80%
    ΗΧΟΣ: 80%
    GAMEPLAY: 70%
    ΑΝΤΟΧΗ: 70%
    ΓΕΝΙΚΑ: 75%

    Developer: Ubisoft Singapore

    Publisher: Ubisoft

    Διάθεση: CD Media

    Διαβάστε επίσης:

    The Prince of Persia: The Lost Crown Review

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles