14.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Νέο malware του Skype χρησιμοποιεί το PC σας για να βρίσκει… Bitcoin

    Ένα νέο malware αποκαλύφθηκε που προσπαθεί να πείσει τον χρήστη να κάνει κλικ σε ένα συγκεκριμένο link μέσω του Skype. Κάνοντας κλικ εκεί, ο χρήστης κατεβάζει μία εφαρμογή για να κάνει mining σε Bitcoins εν αγνοία του.

    bitcoin-money-flickr

    Ίσως να μην είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται κακόβουλο λογισμικό στο Skype, το συγκεκριμένο, όμως, πρώτη φορά εκμεταλλεύεται την δημοφιλή υπηρεσία γι αυτή τη δουλειά. Στην αποκάλυψη αυτού του Trojan (το πλήρες όνομά του είναι Trojan.Win32.Jorik.IRCbot.xkt) προχώρησε η Kaspersky και τα περισσότερα «θύματα» φέρονται να είναι μέχρι στιγμής σε Ιταλία, Ρωσία, Πολωνία, Costa Rica, Ισπανία και Ουκρανία, ενώ η εφαρμογή αυτή κάνει τους υπολογιστές τους να «σκάβουν» για Bitcoins με ρυθμό 2000 κλικ το λεπτό.

    Το αρχικό Trojan δεν ανιχνεύεται ακόμα από τα περισσότερα antivirus και φαίνεται να γίνεται διανομή από ένα server στην Ινδία, ενώ μόλις εγκατασταθεί στον υπολογιστή, φέρεται να κατεβάζει και άλλο malware.

    Επειδή δεν αναγνωρίζεται ακόμα από τα περισσότερα antivirus καλό είναι να προστατευτείτε με τον πιο απλό τρόπο. Δηλαδή; Μην κάνετε κλικ σε link που δεν γνωρίζετε όταν χρησιμοποιείτε το Skype. Αλλιώς θα δείτε το PC σας να «χτυπάει» κόκκινο, κάπως έτσι:

    208194215

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles