16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    SkyWall 100: το τέλος των «παράνομων» drones είναι στα… χέρια μας

    Τα πράγματα στις ΗΠΑ όπως γνωρίζετε «τρέχουν» με ταχύτητες πολύ πιο γρήγορες από αυτές που έχουμε συνηθίσει στη χώρα μας. Έτσι οι τύποι της εταιρίας Skywall έχουν ήδη ετοιμάσει το πρώτο τους -ευρείας χρήσης- bazooka, ειδικά σχεδιασμένο για drones! To Skywall 100 υπόσχεται οτι θα καταφέρει να καταρρίψει κάθε ιπτάμενο drone σε απόσταση έως και 100μ. μακριά, με τη βοήθεια ενός διχτυού που βρίσκεται μέσα σε μια ειδική «οβίδα» την οποία εκτοξεύει με υψηλή ταχύτητα και μπλέκεται στους ρότορες του drone, με αποτέλεσμα την πτώση του στο έδαφος.

    skywall

    Σύμφωνα με την εταιρία, το Skywall 100 διαθέτει ένα τελευταίας τεχνολογίας σύστημα εντοπισμού και «κλειδώματος» drones, βοηθώντας σημαντικά τον χειριστή να εντοπίσει και να καταρρίψει κάθε τέτοια μικρή ιπτάμενη συσκευή που εισέρχεται σε χώρους χωρίς άδεια. Η ίδια εταιρία σχεδιάζει και το Skywall 200, ένα σταθερό εκτοξευτή (διχτυών) με διπλάσια εμβέλεια από το… bazooka της, βελτιωμένο σύστημα εντοπισμού και στόχευσης που απευθύνεται κυρίως σε εταιρίες.

    Πριν βιαστείτε να θεωρήσετε υπερβολικές τέτοιες λύσεις, καλό είναι να γνωρίζετε οτι η τεχνολογία των drones μόλις που ξεκίνησε την πορεία της στην αγορά και – ειδικά στις ΗΠΑ- έχει εντυπωσιακή πορεία και τρομερά περιθώρια εξέλιξης. Έτσι όπως κάθε νέα τεχνολογία, παράλληλα με αυτή, εξελλίσονται και τα «εργαλεία» αντιμετώπισης/περιορισμού της μη εξουσιοδοτημένης χρήσης της.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles