21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Θέλετε να γίνετε πιο παραγωγικός; Πληρώστε κάποιον να σας χαστουκίζει

    Το έχετε νιώσει σίγουρα. Εκείνες τις στιγμές τις ημέρας που νιώθετε την παραγωγικότητά σας να πέφτει στο δάπεδο και κάθε task σας παίρνει τουλάχιστον τη διπλάσια ώρα να το πραγματοποιήσετε. Είτε γιατί αισθάνεστε σωματική κούραση, είτε γιατί το μυαλό σας, ταξιδεύει σε μέρη που δεν έχουν να κάνουν με οτιδήποτε αφορά τη δουλειά σας.

    Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στον Maneesh Sethi και αποφάσισε να το αντιμετωπίσει δραστικά. Έβαλε μία «αγγελία» στο Craigslist ζητώντας έναν άνθρωπο να τον χαστουκίζει κάθε φορά που μέσα στην ημέρα η προσοχή του έφευγε από τη δουλειά.

    «Είναι ταπεινωτικό κάθε φορά που συνειδητοποιώ πόσες ώρες περνάω στα chat του Reddit και του Facebook… σχεδόν 19 ώρες της ζωής μου το περασμένο Σαββατοκύριακο, εξαφανίστηκαν με αυτό τον τρόπο – και φυσικά δεν θα επιστρέψουν ποτέ.

    Σκέφτηκα λοιπόν, «Αυτό είναι χαζό. Γιατί ξοδεύω τον χρόνο μου κάνοντας τίποτα; Όταν έχω ένα αφεντικό, ή κάποιον με εξουσία, να με παρακολουθεί, πάντα κάνω τη δουλειά μου. Πώς μπορώ να προσομοιώσω μία μορφή εξουσίας;»

    Φυσικά, πιστεύω ότι μία μορφή εξουσίας θα πρέπει να έχει πραγματική εξουσία. Επίσης, μου αρέσουν τα στοιχήματα με χαστούκια (διαδικασία που  έγινε «hype» από τη σειρά How I met your mother). Συνδύασα όλα αυτά μαζί και, συνειδητοποίησα ότι χρειάζομαι κάποιον να με κάνει να δουλεύω, που να έχει την άδεια να με χαστουκίσει όποτε πήγαινα να κάνω ζαβολιά.

    Έτσι λοιπόν ανέβασε μία αγγελία στο Craigslist αναζητώντας κάποιον που θα τον χαστουκίζει όταν θα «ξέφευγε», με αμοιβή 8 δολάρια την ώρα και την δυνατότητα να δουλεύουν στα δικά τους projects ταυτόχρονα. Πήρε 20 emails μέσα σε λιγότερο από μία ώρα. Από τους προσφερόμενους «χαστουκιστές» επέλεξε την Kara, η οποία ανταποκρίθηκε στο καθήκον της κανονικότατα, χαστουκίζοντάς τον κάθε φορά που πήγαινε να κάνει κάτι άλλο εκτός της δουλειάς του.

    Ο Sethi δηλώνει ότι η παραγωγικότητά του, κατά την διάρκεια του πειράματος, έφτασε στο 98% από το 35-40% που ήταν συνήθως. Το συμπέρασμά του; Το κίνητρο δεν ήταν η απειλή για το χαστούκι, αλλά το γεγονός ότι δίπλα του βρισκόταν κάποιος που ήξερε τι έπρεπε να κάνει και τον παρότρυνε τα πραγματοποιήσει, ενώ λειτουργούσε και σαν ακροατής των ιδεών του.

    Φυσικά, εμείς θα αντιπροτείναμε στον Sethi να δουλέψει λίγο παραπάνω την αυτοπαρότρυνσή του. Κυκλοφορούν εκατοντάδες βιβλίων με αυτό το θέμα. Κι αν του αρέσουν τα «χαστούκια»… μπορεί να το κάνει στον ελεύθερό του χρόνο. Τι λέτε όμως; Εσείς έχετε ανάγκη από κάποιον να σας «χαστουκίζει» προκειμένου να κάνετε την δουλειά σας;

    Πηγή: The Next Web

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles