18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    SlimBox IV. Ένα μικροσκοπικό mini-PC «τσέπης» που χωράει παντού!

    To SlimBox IV της εταιρείας Raydget είναι ίσως από τα μικρότερα και λεπτότερα PC (πάχος μόλις 19mm) που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά την παροιμία που αναφέρει ότι τα καλά (και ακριβά) αρώματα βρίσκονται πάντοτε σε μικρό μπουκαλάκι. Το SlimBox IV που θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες είναι μικρότερο ακόμη και από τη σειρά Chromebox της HP και σύμφωνα με τους δημιουργούς του, μπορείτε να το μεταφέρετε κυριολεκτικά παντού!

    slimbox-iv

    To γεγονός βέβαια ότι το SlimBox IV είναι τόσο μικροσκοπικό, αυτό δεν σημαίνει ότι υπολείπεται σε δυνατότητες, καθώς το hardware του τα βγάζει πέρα άνετα με τα περισσότερα σημερινά απαιτητικά προγράμματα. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν τρία μοντέλα, τα οποία βασίζονται στο QM77 Express chipset και που όταν θα βγουν στην αγορά θα φέρουν μία ευρεία γκάμα επεξεργαστών που ξεκινούν από Celeron (στο 1.4GHz) και φτάνουν μέχρι Core i7 (στα 2.8GHz) Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο του, το SlimBox IV θα διαθέτει 64GB, όμως οι χρήστες θα μπορούν να επεκτείνουν την χωρητικότητα προσθέτοντας ένα μεγαλύτερο SSD μέσω της mSATA socket. Επιπλέον, η μνήμη του θα ξεκινάει από τα 4GB, όμως θα μπορεί να επεκταθεί στα 8GB, χρησιμοποιώντας τα κλασικά SODIMMs chip μνήμης.  Σε επίπεδο συνδεσιμότητας το SlimBox IV θα προσφέρει υποστήριξη για Bluetooth 4.0, 802.11 b/g/n Wi-Fi, θύρα Ethernet, έξοδο και θύρες USB 3.0.

    SLIMBOX-IV_1

    Μαζί με το SlimBox IV, η Raydget σχεδιάζει να κυκλοφορήσει παράλληλα και το μεγαλύτερο ξαδερφάκι του, ονόματι CoolBox IV, το οποίο είναι δύο φορές το μέγεθος του SlimBox και η βασική του διαφορά τους θα είναι ότι το CoolBox θα βασίζεται σε ένα παθητικό σύστημα ψύξης. Πάντως, είναι τρομερό το πώς μεταβάλλεται η τεχνολογία, σκεφτείτε απλά πριν από κάποια χρόνια πόσο μεγάλοι ήταν οι προσωπικοί υπολογιστές μας και τώρα μπορούν απλώς να χωρέσουν σε… οποιαδήποτε τσέπη!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles