23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η Microsoft ετοιμάζει το… έξυπνο ασανσέρ

    Το ερευνητικό τμήμα της Microsoft ανέπτυξε ένα έξυπνο ασανσέρ, το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη ώστε να γνωρίζει σε ποιον όροφο θέλετε να πάτε, χωρίς να χρειάζεται να πατήσετε κάποιο κουμπί.

    smart-elevator

    Ο έξυπνος ανελκυστήρας μπορεί να αντιλαμβάνεται πού θέλετε να πάτε, κάθε στιγμή, με βάση το ιστορικό σας και άλλους παράγοντες.

    Ο επικεφαλής του Microsoft Research, Peter Lee, μίλησε, μάλιστα, για το έξυπνο ασανσέρ στο Bloomberg και μπορείτε να δείτε τη σχετική συνέντευξη εδώ.

    Ο Lee αναλύει στη συνέντευξη πώς η ερευνητική ομάδα της Microsoft τοποθέτησε μία δέσμη από αισθητήρες μπροστά από έναν ανελκυστήρα, οι οποίοι παρακολουθούσαν τις κινήσεις ατόμων για τρεις ολόκληρους μήνες, ώστε να μάθουν από τις συνήθειές τους και να μπορούν να αντιλαμβάνονται τις προθέσεις τους – στη συγκεκριμένη περίπτωση τον όροφο που θέλουν να πάνε.

    Έτσι, το ασανσέρ μπορεί να γνωρίζει ότι, για παράδειγμα, είναι μεσημέρι, έτσι θα πάτε για γεύμα στο δεύτερο όροφο όπου βρίσκεται το εστιατόριο του κτιρίου ή ότι είναι απόγευμα και θα φύγετε για το σπίτι, άρα θέλετε να πάτε στο ισόγειο.

    Το έξυπνο ασανσέρ είναι, ωστόσο, ένα μόνο παράδειγμα του πώς η τεχνολογία μπορεί να εισχωρήσει σε κάθε κομμάτι της ζωής μας και ποιες κατευθύνσεις πρέπει να ακολουθήσει. Το Microsoft Research, σύμφωνα με τον Lee, αναζητά με τέτοιες λύσεις την “επόμενη εποχή της πληροφορικής” έχοντας την πεποίθηση ότι “στο μέλλον δε θα χρησιμοποιούμε απλά τους υπολογιστές, αλλά αντίθετα οι υπολογιστές θα δουλεύουν για εμάς”. Δεν ακούγεται και άσχημο…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles