19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Smart Glasses για αστροναύτες τεστάρει η NASA

    H NASA ανακοίνωσε τα σχέδιά της να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί smart glasses για τους αστροναύτες που βρίσκονται στο διάστημα, ώστε να εκμεταλλεύονται εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας που σχετίζονται με την πτήση, επισκευές ή άλλες τεχνικές εργασίες.

    ODG Smart Glasses

    Η εταιρεία συνεργάζεται με το Osterhout Design Group που κατασκευάζει τα ODG Smart Glasses που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία. Στην αρχή τα γυαλιά θα χρησιμοποιηθούν για εφαρμογές υποβοηθούμενης πραγματικότητας, ώστε ο χρήστης να μπορεί να λάβει βοήθεια σε εργασίες του, χωρίς τα μάτια και τα χέρια του να αποσπώνται από αυτές, ενώ σταδιακά θα μπορούν να αποκτήσουν ακόμη περισσότερες εφαρμογές.

    Τα ODG Smart Glasses αποτελούν στην πράξη ένα… πλήρες Android tablet που μπορείτε να “φορέσετε” στο κεφάλι σας. Διαθέτουν τον high-end επεξεργαστή Snapdragon 805, ωστόσο, αντί για οθόνη διαθέτουν ένα “ζεύγος” από 720p microdisplays που προσφέρουν το ιδιωτικό σας… 3D movie theater χωρίς καλώδια. Διαθέτουν κάμερα 5MPixels με πολλούς αισθητήρες για augmented reality applications χωρίς όρια από τους developers.

    Σύντομα το μέλλον και των αστροναυτών της NASA περιλαμβάνει smart glasses, το δικό μας;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles