21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ισχυρή η ζήτηση για λύσεις «smart home» στην Ευρώπη

    Smart home

    Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Parks Associates, ένα στα τέσσερα νοικοκυριά στη Βρετανία, την Ισπανία και τη Γερμανία βρίσκει «πολύ ελκυστική» τουλάχιστον μια έξυπνη συσκευή για το σπίτι. Οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν ολοκληρωμένες λύσεις και συστήματα, παρά μεμονωμένες συσκευές οικιακής διασύνδεσης. O έξυπνος έλεγχος της θερμοκρασίας, έρχεται πρώτος μεταξύ των λειτουργιών που οι περισσότεροι επιθυμούν να έχει το μελλοντικό τους σπίτι.

    Οι έξυπνοι θερμοστάτες έρχονται πρώτοι στην προτίμηση των περισσότερων καταναλωτών, ωστόσο τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά φαίνεται να προτιμούν κατά κύριο λόγο ολοκληρωμένες λύσεις και συστήματα, παρά μεμονωμένες συσκευές οικιακής διασύνδεσης. Κάτι που σημαίνει ότι η διαλειτουργικότητα μεταξύ διαφορετικών συσκευών, θα είναι μια σημαντική πρόκληση για τους κατασκευαστές και τους παρόχους σχετικών υπηρεσιών, παράλληλα με τη διαφαινόμενη ευαισθητοποίηση μεγαλύτερης μερίδας καταναλωτών.

    Την ίδια στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες, μελέτη στον χώρο της κτηματαγοράς επιβεβαιώνει τη σχετική τάση, καθώς πολλοί υποψήφιοι αγοραστές κατοικίας θέτουν μεταξύ των προτεραιοτήτων τους την ύπαρξη υποδομών smart home. Και εκεί – σε ποσοστό 57% – ο έξυπνος έλεγχος της θερμοκρασίας έρχεται πρώτος μεταξύ των λειτουργιών που επιθυμούν να έχει το μελλοντικό τους σπίτι.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles