15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    SmartHome Wi-Fi switch over smartphone με 4 εξόδους

    Το SmartHome, το «έξυπνο σπίτι», δεν είναι πια ένα concept του μέλλοντος. Είναι εδώ, γύρω μας και μπορεί να γίνει δικό σας για να απολαύσετε τη μαγεία του και μάλιστα με κόστος μόλις στα 35,50€ !!!

    Έτσι, μπορείτε μέσα από το Smartphone να ανοίξετε και να κλείσετε μέχρι 4 συσκευές, οπουδήποτε κι αν είστε -αρκεί να είστε συνδεδεμένος στο Internet- είτε μέσω του δικτύου κινητής είτε μέσα από Wi-Fi, χάρη στο switch 4 καναλιών της Sonoff, το οποίο και σας παρουσιάζουμε.

    Η συσκευή έχει μικρό μέγεθος, ανθεκτική κατασκευή και μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα από έναν ηλεκτρολόγο στο σπίτι σας, σε σημείο που δε θα είναι απαραίτητο ορατό, αρκεί να συνδέεται με το Wi-Fi του σπιτιού σας για να κάνει τα… «μαγικά» του!

    Μπορεί να δεχθεί έως 4 διαφορετικές ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής ισχύος έως 3.500 Watts (έως 2.200 Wats / ανά κανάλι). Με απλά λόγια, μπορείτε να συνδέσετε πρακτικά σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή του σπιτιού σας σε αυτό και να την ελέγχετε από την οθόνη του κινητού σας, όπου κι αν βρίσκεστε!

    Πως γίνεται αυτό; Το switch της Sonoff συνδέεται ασύρματα μέσω Internet με το Wi-Fi router του σπιτιού σας, μέσω του application που κατεβάζετε στο smartphone ή το tablet σας.

    Η σύνδεση είναι πανεύκολη και ζήτημα λίγων λεπτών. Απλά, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό στο Welink app, με το username και password σας.

    Στη συνέχεια, θα αναγνωριστεί το switch και θα το επιλέξετε μέσα στην εφαρμογή, οπότε είστε πλέον έτοιμοι! Δηλαδή θα μπορείτε να το ελέγξετε πλήρως μέσα από το κινητό σας, ακόμα κι αν δε βρίσκεστε σπίτι, αρκεί να είστε συνδεδεμένοι στο Internet μέσω κάποιου Wi-Fi ή μέσω δεδομένων!

    Για να γίνουν όλα πιο κατανοητά δείτε το παρακάτω όμορφο και επεξηγηματικό video που ετοιμάσαμε για εσάς. Τι «μαγικά» όμως μπορείτε να κάνετε στην πράξη;

    Έχετε τη δυνατότητα να ανοιγοκλείσετε οποιαδήποτε από τις 4 συσκευές είναι συνδεδεμένη με το switch, με ένα απλό άγγιγμα, από το κινητό σας, όπου κι αν βρίσκεστε στην Ελλάδα ή το εξωτερικό στη λογική «σουσάμι άνοιξε».

    Μπορείτε επίσης, να ορίσετε ένα «χρονοδιάγραμμα» λειτουργίας τους, το πότε θα ενεργοποιούνται και θα απενεργοποιούνται αυτόματα οι συσκευές, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

    Αν θέλετε μπορείτε να «μοιραστείτε» τον έλεγχο με κάποιο άλλο άτομο που θα θέλατε, π.χ. ένα άλλο μέλος της οικογένειας ή ένα συνεργάτη στο γραφείο, αλλά και πάλι εσείς θα είστε ο master και θα έχετε τον πλήρη έλεγχο, ανά πάσα στιγμή.

    Μπορείτε να το συνδέσετε με φωτιστικά εσωτερικών ή εξωτερικών χώρων, συσκευές θέρμανσης ή ψύξης (αρκεί να μη ξεπερνούν τα 2.200 Watts ισχύος) γιατί τότε θα απαιτηθεί ξεχωριστό ρελέ, σε μία καφετιέρα, έναν αφυγραντήρα, ή γενικότερα σε οποιαδήποτε παροχή ρεύματος σας ενδιαφέρει, ώστε να ελέγχετε τις συγκεκριμένες συσκευές εξ’αποστάσεως.

    Άλλες χρήσιμες ιδέες είναι να ανοίγουν και να κλείνουν περιοδικά κάποια φώτα την περίοδο των διακοπών, ώστε να δίνεται η εντύπωση ότι το σπίτι κατοικείται, να ανοίγει η καφετιέρα το πρωί ή το ραδιόφωνο, να ανοίγει το air condition, ώστε να βρείτε το σπίτι στην κατάλληλη θερμοκρασία, να βάζετε πλυντήριο από τη δουλειά, ώστε φτάνοντας σπίτι να είστε έτοιμοι για το άπλωμα κ.α.

    Η πλακέτα βρίσκεται μέσα σε ένα κουτί εύκολης τοποθέτησης DIN rail, το οποίο μπορείτε να «κρύψετε» όπου θέλετε, ή να το τοποθετήσετε στον ηλεκτρικό πίνακα, ενώ ο οδηγός συνδεσμολογίας περιλαμβάνεται στο εγχειρίδιο χρήσης. Θεωρητικά, μπορείτε να κάνετε τη σύνδεση και μόνοι σας αλλά η συμβουλή μας είναι, λόγω των 220V, να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρολόγο.

    Τέλος, για κάθε ενδεχόμενο, υποστηρίζεται και manual έλεγχος αν έχετε φυσική πρόσβαση στο switch, μέσω των 4 πλήκτρων που έχει πάνω του.

    Μετατρέψτε το σπίτι σας «SmartHome» με αυτό το εξαιρετικής ποιότητας και κατασκευής τηλεχειριζόμενο πολυδιακόπτη, κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη και εντυπωσιάστε τους πάντες με τις… μαγικές σας ικανότητες!

    Αποκτήστε το με ένα μόνο κλικ από τη Smart Electronics, και απολαύστε μία DIY Smart Home πρόταση που θα σας λύσει τα χέρια μια για πάντα!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles