20 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Smartisan T2, το μικρό “τερατάκι” από τη Κίνα με premium specs και μινιμάλ φιλοσοφία!

    Η Κίνα είναι γνωστό ότι αποτελεί μία αγορά στην οποία σε μηνιαία βάση κυκλοφορούν δεκάδες διαφορετικά μοντέλα κινητών τηλεφώνων, καθώς η ζήτηση είναι πραγματικά τεράστια (πώς άλλωστε να καλύψεις τις «επικοινωνιακές» ανάγκες τόσων πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων). Για αυτό λοιπόν είναι σύνηθες το φαινόμενο στη «χώρα του δράκου» να αναδεικνύονται εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, για τις οποίες μπορεί να μην γνωρίζουμε το παραμικρό εδώ στη δύση, αλλά στη κινεζική αγορά κάνουν… θραύση. Μία από αυτές είναι και η Smartisan, η οποία ήδη βρίσκεται στον τρίτο χρόνο λειτουργίας της και παρόλο που δεν είναι γνωστή στους δυτικούς χρήστες, στη Κίνα έχει μια αρκετά καλή παρουσία.

    Smartisan T2 (1)

    Πρόσφατα η κινεζική εταιρεία παρουσίασε το Smartisan T2, high-end smartphone που αποτελείται από μέταλλο και γυαλί, με τους σχεδιαστές της Smartisan να δίνουν μεγάλη έμφαση στο design της συσκευής, το οποίο εμφανίζει διαφορετικά στοιχεία σε σύγκριση με το σχεδιασμό των παραδοσιακών smartphones. Ενδεικτικό της διαφοροποίησης του είναι ότι η slot για την εισαγωγή της κάρτας SIM βρίσκεται τοποθετημένη στα volume rockers! Επιπλέον, στο Smartisan T2 υπάρχει ένα δευτερεύων πλήκτρο ελέγχου, με το οποίο ο χρήστης του T2 μπορεί να ρυθμίσει τα επίπεδα φωτεινότητας της οθόνης, ενώ παράλληλα εάν το επιθυμεί μπορεί να το αναπρογραμματίσει ώστε να σχετίζεται με μία σειρά από διαφορές λειτουργίες.

    Smartisan T2 (1) b

    Όμως δεν είναι ο ξεχωριστός σχεδιασμός που κάνει το Smartisan T2 ιδιαίτερο, καθώς οι δημιουργοί του έχουν χρησιμοποιήσει μία σειρά από premium hardware components. Ειδικότερα, το display του είναι στις 4.95 ίντσες με ανάλυση στα 1080×1920 pixels και πυκνότητα στα pixels που αγγίζουν τα 445ppi. Στα ενδότερα της συσκευής βρίσκεται ένα hexa-core Snapdragon 808 SoC της Qualcomm (ανάλογο chipset έχει το LG G4) και 3GB μνήμης RAM (LPDDR3). Όσον αφορά τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο, το T2 έρχεται σε δύο εκδόσεις 16 και 32GB (χωρίς όμως την υποστήριξη microSD), ενώ επιπλέον υποστηρίζει κάμερα με 13MP (αισθητήρας Sony Exmor) με OIS και μπροστινή selfie κάμερα με 5MP. Τέλος, η χωρητικότητα της μπαταρίας της συσκευής ανέρχεται στα 2.670mAh, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ύπαρξη του Smartisan OS 2.5, το οποίο δίνει περισσότερες δυνατότητες στο χρήστη σε σύγκριση με το vanilla Android.

    Smartisan T2 (3)

    Αν και είναι άγνωστο κατά πόσο θα μπορέσουμε να δούμε το T2 από τα μέρη μας, ωστόσο η τιμή του στην αγορά της Κίνας αγγίζει περίπου τα 350 ευρώ.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles