21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Αυτά είναι τα βακτήρια που ζουν στο smartphone σου

    Τα smartphone μας, δεν αποθηκεύουν μόνο τις επαφές μας, αποθηκεύουν και το βιολογικό ιστορικό όλων των δραστηριοτήτων μας. Φοιτητές του Πανεπιστημίου του Surrey τοποθέτησαν ένα αποτύπωμα των τηλεφώνων τους σε τριβλία Πέτρι (τα γνωστά στρογγυλά “πιατάκια” εργαστηρίου που βλέπετε στο CSI) για να διαπιστώσουν τι «κουβαλάει» πάνω της η κάθε συσκευή.

    Τα αποτελέσματα των καλλιεργειών μετά από τρεις μέρες, φαίνονται στις φωτογραφίες. Τα περισσότερα βακτήρια που βρέθηκαν πάνω στην επιφάνεια των τηλεφώνων ήταν ακίνδυνα, αλλά οι εικόνες μπορεί να είναι μόνο ενδεικτικές για το πλήθος της «ζωής» που κρύβουν οι συσκευές μας.

    Κάποια πιο επικίνδυνα βακτήρια βρέθηκαν, κι αυτά είναι ο Σταφυλόκοκκος aureus, βακτήριο που συχνά είναι υπεύθυνο για την τροφική δηλητηρίαση. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι 20% των ανθρώπων είναι χρόνιοι φορείς αυτού του βακτηρίου, το οποίο κατοικοεδρεύει στις αναπνευστικές διόδους της μύτης.

    Η αόρατη ζωή του τηλεφώνου σας εμφανίζεται στη σειρά φωτογραφιών που πήραν οι φοιτητές και το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε βλέποντάς τις, είναι… μπλιαχ! Φέρτε το Dettol τώρα!!

    Πηγή: The Daily Mail

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles