24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τι κάνουμε στο…μπάνιο με το smartphone μας;

    Eλάτε τώρα, μεταξύ μας είμαστε…αφού παίρνετε μαζί σας το smartphone στην τουαλέτα και το ξέρουμε, γιατί να το αρνείστε; Δεν είναι κακό άλλωστε, ούτε παράλογο. Κάποτε διαβάζαμε εφημερίδες και περιοδικά όση ώρα περνούσαμε στο μπάνιο, τι πιό φυσιολογικό από το να χρησιμοποιούμε πλέον το smartphone ή το tablet μας;

    smartphonebathroom3

    Ωστόσο, δεν παύει να είναι μια συνήθεια που κρύβει κινδύνους υγιεινής, αλλά και κινδύνους για την ίδια τη συσκευή που με τίποτα δεν αποχωριζόμαστε…Με περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια smartphones παγκοσμίως, δεν είναι τυχαίο που θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Ο μέσος άνθρωπος περνάει πάνω από 30’ την ημέρα μέσα στο μπάνιο, αρκετό χρόνο για να κάνει οτιδήποτε online, με τη βοήθεια της συσκευής του. Με βάση όλα τα στοιχεία αυτά, λοιπόν, το ότι 3 στους 4 χρήστες παίρνουν μαζί τους το smartphone όταν επισκέπτονται το WC και φυσικά το χρησιμοποιούν εκεί, δεν προξενεί εντύπωση.

    Η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών τσεκάρει το κινητό τους κάθε 6 λεπτά κατά μέσο όρο, για μηνύματα, e-mails ή κλήσεις. Και όσον αφορά το τι κάνουν μέσα στο μπάνιο με το smartphone τους, τα ποσοστά μιλούν από μόνα τους:

    smartphonebathroom2

    Το 78% εξ’αυτών πλοηγείται στο internet ενώ βρίσκεται στο μπάνιο, ενώ σχεδόν 1 στους 2 χρήστες στέλνει και διαβάζει e-mails. Ένα 29% από αυτούς το παίρνει μαζί του για να «μην βαριέται», είτε αυτό σημαίνει πως κάνει κάτι από τα παραπάνω, είτε βλέπει τηλεόραση (16%), είτε απλώς παίζει παιχνίδια (11%). Ακόμα πιό σημαντικό, όμως, είναι το ότι τα 2/3 των ηλικιών 18-24 επιδίδονται στην κοινωνική δικτύωση με το smartphone τους, όσο βρίσκονται στο WC!

    Αλλά η ενασχόληση με το κινητό την ώρα της «τουαλέτας» δεν αφορά μόνο τους νέους και την διασκέδασή τους. Πολυάσχολοι χρήστες αξιοποιούν αυτό το χρόνο όσο το δυνατόν καλύτερα, ώστε να μην πηγαίνει χαμένος και να βρίσκονται διαρκώς ενημερωμένοι, ή για να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους μέσα σε αυτό το διάστημα. Έτσι, επικοινωνούν ακόμα και με τους συνεργάτες τους (conference calls) σε ποσοστό 25% για τους άντρες και 13% για τις γυναίκες. Αν την επόμενη φορά που μιλάτε με το συνεργάτη σας ακούσετε στο βάθος καζανάκι, μην απορήσετε. Τέλος, ένα 12% των χρηστών δήλωσε πως νιώθει «πίεση» ώστε να ελέγχει διαρκώς τα e-mails του, για να μη χάσει ούτε λίγα λεπτά από την άφιξη κάποιου.

    smartphonebathroom1

    Βολική η χρήση του smartphone στο μπάνιο, αλλά έχει και τα αρνητικά της. Διότι η παρουσία νερού εγκυμονεί κινδύνους και γι’αυτό το λόγο κάθε χρόνο, χιλιάδες τηλέφωνα (μόνο στην Αγγλία) και εκατομμύρια παγκοσμίως «πνίγονται» μέσα στην τουαλέτα ή τη μπανιέρα. Προσοχή, λοιπόν, στο που χρησιμοποιείτε το κινητό σας και πως! Και επί τη ευκαιρία, μη ξεχνάτε πως το smartphone μπορεί να γίνει εστία μόλυνσης, αφού το αγγίζουμε όσο βρισκόμαστε στο μπάνιο, άσχετα με το αν πλύνουμε τα χέρια μας έπειτα. Μόνο το 14% των χρηστών απολυμαίνουν τη συσκευή τους μετά τη χρήση του μπάνιου, οπότε αντιλαμβάνεστε τι κυκλοφορεί γύρω μας…

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles