21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Άνοδος για Android και WP στην Ευρώπη, στάσιμη η Apple

    Η Kantar Worldpanel δημοσίευσε τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της για την αγορά της Ευρώπης και όχι μόνο, όσον αφορά τα smartphones. Σε αυτή διακρίνεται ανοδική τάση του Windows Phone και του Android, εις βάρος της Blackberry και της Apple.

    Tα στοιχεία αντιπροσωπεύουν την Ευρώπη των “5”, δηλαδή Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία, έτσι σίγουρα δεν είναι πλήρως αντιπροσωπευτικά για όλη την ήπειρό μας, αλλά όπως και να΄χει παρέχουν κάποιες σημαντικές ενδείξεις. Το Android άγγιξε το 70,7% των πωλήσεων, με άνοδο 1,5% σε σχέση με πέρυσι, αν και στην Ισπανία γνώρισε μεγάλη πτώση, άνω του 5%! Συνολικά η Apple παρέμεινε σχεδόν σταθερή, κερδίζοντας +0,1% και φθάνοντας στο 19,2% της αγοράς, αν και πάλι ήταν μια χώρα που επηρεάσε το ποσοστό της, η ιταλική. Εκεί η Apple κατρακύλησε από το 19,9% στο 12,9%, εις όφελος του Android και του Windows Phone φυσικά. Το τελευταίο συνολικά στην EU5 ανέβηκε από το 6,5% στο 8,1%, ενώ συνεχίζεται αμείωτη η κατρακύλα της Blackberry, από το 2,6% στο 1,1% και είναι σχεδόν δεδομένο πως του χρόνου θα βρίσκεται κάτω από το 1%. Τη μεγαλύτερη άνοδο γνώρισαν στην Ιταλία τόσο το Android, όσο και το WP και σε όλες τις χώρες η πλατφόρμα της Microsoft ενισχύθηκε, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο το Android είδε μείωση των ποσοστών του.

    smartphone market share

    Ωστόσο, στις υπόλοιπες ηπείρους το Windows Phone βρίσκεται ακόμη σε πολύ χαμηλό επίπεδο, εκτός από την Αυστραλία όπου άγγιξε το 6,9%. Στην Ιαπωνία βρίσκεται στο 0,9%, στην Κίνα στο 1% και στις ΗΠΑ στο 5,3% αλλά με μειωμένο ποσοστό ελαφρώς. Τεράστια αύξηση για το Android σε ΗΠΑ (8,3%) και Κίνα (8,1%) με αντίστοιχα μεγάλη πτώση του iOS, το οποίο όμως κερδίζει την ιαπωνική αγορά με ταχείς ρυθμούς (+8,6% στο 57,6%)!

    Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία εδώ.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles