16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Πωλήσεις smartphones Γ΄ τριμήνου. H Xiaomi ανεβαίνει και η Samsung παραπαίει…

    Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές της βρετανικής εταιρείας έρευνας και στατιστικής, η αγορά της κινητής τηλεφωνίας εξακολουθεί να γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη με τις συνολικές πωλήσεις smartphones να ξεπερνούν τις 301 εκατομμύρια συσκευές, για το τρίτο τρίμηνο του 2014. Το συγκεκριμένο στοιχείο σαφώς και δεν μας προκαλεί έκπληξη, όμως η έρευνα της Gartner μας παρουσιάζει επίσης αναλυτικά και τις πωλήσεις των μεγάλων παικτών της βιομηχανίας, όπου από εκεί μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία τους.

    smartphones_rect

    Συγκεκριμένα, η Samsung παρόλο που εξακολουθεί να διατηρεί την πρώτη θέση στις πωλήσεις συσκευών, ωστόσο η πορεία της σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο με πέρσι θα πρέπει να θεωρείται απογοητευτική, καθώς μπορεί να κατέχει μερίδιο της αγοράς που αντιστοιχεί στο 24.4%, ωστόσο απώλεσε το 8% του μεριδίου της (σύνολο 73 εκατομμύρια smartphones). Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Apple, η οποία στο Γ’ τρίμηνο του 2014 κατέκτησε το 12.7% της αγοράς (παραμένοντας σταθερή), ενώ στην τρίτη θέση αναρριχήθηκε η Huawei με μερίδιο στο 5.3%. Η μεγάλη έκπληξη όμως προέρχεται από την Xiaomi, η οποία καταλαμβάνοντας το 5.2% της αγοράς κατάφερε να εκτοπίσει την LG από την σχετική λίστα. Με βάση τα παραπάνω μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι η Samsung μοιραία στο άμεσο μέλλον θα χάσει την πρωτιά, καθώς το τοπίο στην αγορά έχει αρχίσει να αλλάζει με τους κινέζους κατασκευαστές κυριολεκτικά να επελαύνουν. Το κύριο χαρακτηριστικό της επιτυχίας τους είνια ότι ρίχνουν στην αγορά συσκευές, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν παρόμοιες δυνατότητες σε σχέση με τις συσκευές της Samsung, σε τιμή όμως που είναι πολύ πιο ελκυστική.

    smartphonez-fan

    Η Samsung επαναπαύθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στις δάφνες της επιτυχίας της σειράς Galaxy S, χάνοντας έτσι την αίσθηση της καινοτομίας με την οποία συνδέθηκαν στο παρελθόν τα προϊόντα της. Για αυτό και τα υψηλά ιστάμενα στελέχη της βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κατάσταση πανικού, σε μία προσπάθεια να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα. Τώρα το εάν θα τα καταφέρουν, είναι κάτι που μόνο ο χρόνος θα το δείξει!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles