18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Smartphones που θα φορτίζουν σε μόλις πέντε λεπτά έρχονται τον επόμενο χρόνο!

    Αρκετά χρόνια πριν, όταν τα smartphones ήταν κάτι το νέο στην αγορά, υπήρχαν συγκεκριμένα προβλήματα με την μπαταρία, καθώς οι συσκευές όχι μόνο χρειάζονταν αρκετές ώρες να φορτίσουν, αλλά η μπαταρία τους εξαντλούνταν και αρκετά γρηγορότερα. Σήμερα, χάρη στις τεχνολογίες γρήγορης φόρτισης, ο χρόνος που χρειάζεται μια συσκευή να επαναφορτιστεί είναι πολύ πιο μικρός, αν και τοn επόμενο χρόνο αναμένεται αυτός να ελαχιστοποιηθεί.

    storedot-battery-640x360

    Κάτι τέτοιο, θα καταστεί εφικτό, χάρη στην Ισραηλινή startup StoreDot, που είχε δείξει τη δική της τεχνολογία γρήγορης φόρτισης στην έκθεση CES 2015. Αλλά ο CEO της εταιρείας, ο Doron Myersdorf, ανέφερε πριν από μερικές ημέρες στο BBC ότι πιστεύει πως η τεχνολογία της εταιρείας του θα γίνει mainstream και ότι θα μπορεί να εισέλθει σε διαδικασία παραγωγής στις αρχές του 2018. Αυτό σημαίνει, ότι από τον επόμενο χρόνο, μπορεί να έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους πρώτους κατασκευαστές να υιοθετούν την νέα τεχνολογία της StoreDot, με την οποία τα smartphones θα χρειαστούν μόλις πέντε λεπτά να φορτίσουν πλήρως.

    Ωστόσο, δεν πείθονται όλοι από αυτές τις αναφορές της εταιρείας, και ένας από αυτούς είναι και ο Ben Wood, ένας τεχνολογικός αναλυτής στο CCS Insight. Ο ίδιος εμφανίζεται σκεπτικός για το αν η διάθεση της τεχνολογίας θα γίνει σύντομα, όπως αναφέρει η εταιρεία. Αν όμως το καταφέρει, θα αποτελεί μια πολύ σημαντική σελίδα στην ιστορία της βιομηχανίας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles