BREAKING

Smartphones στα 150 ευρώ. Εσύ ποιο θα πάρεις;

LG Optimus ME P350 (€149)
Το Android smartphone της LG τιμά τις εταιρικές παραδόσεις. Είναι καλά κατασκευασμένο, έχει ελκυστικό σχεδιασμό και η οθόνη του παρά το μικρό μέγεθος της είναι τεχνολογίας capacitive και η απεικόνιση της συγκαταλέγεται στις καλύτερες του είδους. Κάτω από αυτή υπάρχουν τυπικά τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά αυτό που μετράει τελικά είναι η αίσθηση που σου αφήνει. Σε κάθε περίπτωση κράτα σημειώσεις: δέκτης HSDPA, Bluetooth, Wi-Fi, FM ραδιόφωνο, επεκτάσιμη μνήμης και A-GPS. Επίσης το λειτουργικό είναι Android έκδοσης 2,2 (με δυνατότητα αναβάθμισης σε 2.3) και η κάμερα σταματάει στα 3MP, που σημαίνει ότι αν και δεν θα αντικαταστήσει την ψηφιακή σου, θα συλλάβει αξιοπρεπείς φωτογραφίες και VGA βίντεο στα 24 καρέ το δευτερόλεπτο.

Στην πράξη...
Το λειτουργικό, τα πλήκτρα, η απόκριση της οθόνης, όλα στο ME P350 λειτουργούν σαν καλοκουρδισμένη μηχανή. Η ευχρηστία είναι πρωτόγνωρη, η οθόνη υπάκουη σαν τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου και το σετάρισμα του Gmail γίνεται με τη σκέψη. Όσο για το λειτουργικό είναι γνωστή ποσότητα και η χάρη του δεδομένη: η έκδοση 2.2 του Android που ενσωματώνει το LG υποστηρίζει μεταξύ άλλων την τεχνολογία Flash (για πλοήγηση σε κάθε site), ενώ κολακεύει το hardware και το scrolling είναι απροσδόκητα καλό. Όσοι αρέσκονται με νούμερα και τεχνικά, να σημειώσουν ότι ο επεξεργαστής είναι στα 600MHz και συνδυάζεται με 512MB μνήμης, που σαν σύνολο, αν και πανομοιότυπο με το Samsung, υστερεί οριακά σε επιδόσεις. Ότι χάνει πάντως σε ταχύτητα το κερδίζει σε αυτονομία προσφέροντας εύκολα δυο ημέρες χρήσης.

Samsung Galaxy 550 (€149)
Στατιστικά η Samsung πουλάει τα περισσότερα Android κινητά στη χώρα και το brand Galaxy έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό. Πίσω από την οθόνη πολλαπλής αφής 2,8 ιντσών του 550, χτυπάει ένας επεξεργαστής στα 600MHz, το λειτουργικό Android 2,2, οι δέκτες GPS, HSDPA και Wi-Fi και ένα ραδιοφωνικός στα FM. Μοιάζει ποιοτικό και η συναρμογή του το επιβεβαιώνει. Σε σχέση με το LG τραβάει τις δαχτυλιές σαν μαγνήτης, γλιστράει από το χέρι σαν σαπούνι και τα πολλά πλήκτρα στην πρόσοψη κάπου μπερδεύουν στη χρήση (το πολυπλήκτρο περιττεύει). Κατά τα άλλα η κάμερα σταματάει στα 2MP, υστερώντας σε σχέση με το LG, ενώ στο βίντεο υπολείπεται κατά 9 καρέ το δευτερόλεπτο έστω και αν η ανάλυση είναι και εδώ VGA.

Στην πράξη...
Η οθόνη παρότι υπάκουη, υστερεί σε απεικόνιση σε σχέση με τον μεγαλύτερο του αντίπαλο, ιδίως σε ποιότητα χρωμάτων. Παρότι μετράει σχεδόν ένα χρόνο από τότε που ανακοινώθηκε, στην πράξη είναι ταχύτερο από το LG – η Samsung φημίζεται για τις επιδόσεις της και το επιδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Το λειτουργικό απέχει από το να χαρακτηριστεί pure Google, μας αρέσει όμως περισσότερο από αυτό του ανταγωνιστή, με το front-end να iPhonίζει εντόνως και το scrolling των εικονιδιών να γίνεται στον οριζόντιο άξονα. H αυτονομία είναι καλή και μπορεί με χαλαρή χρήση να βγάλει εύκολα δυο ημέρες αυτονομία. Επίσης χάρη στην υποστήριξη HSDPA στα 7,2 Mbps θεωρητικά επιτυγχάνει μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο, αν και αυτό επαφίεται κατά ένα μεγάλος μέρος στην ποιότητα του εκάστοτε δικτύου.

Η ώρα της κρίσης: Τι να πάρω τελικά;
Το όνομα Samsung αποτελεί εγγύηση για μια απροβλημάτιστη συμβίωση. Παρόλα αυτά δεν αρκεί για να κερδίσει τη μάχη. To LG υπερτερεί σε σχεδιασμό, ποιότητα και οθόνη. Μια από τις καλύτερες προτάσεις γενικώς και ειδικώς στα χρήματα του.

Δες τώρα και το βίντεο...

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment