21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Smartphones: “Σύννεφα” στην εφοδιαστική αλυσίδα φέρνουν τα lockdown στην Κίνα

    Η κατάσταση στην Κίνα εγείρει αρκετές ανησυχίες το τελευταίο διάστημα, καθώς το γύρο του κόσμου κάνουν εικόνες αυστηρού lockdown, με τα θύματα του κορονοϊού σε πόλεις όπως η Σανγκάη να αυξάνονται. Πλέον η παραλλαγή Όμικρον του ιού πλήττει σκληρά τη μητρόπολη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά σχετικά με τις υγειονομικές εξελίξεις αλλά και τις συνέπειες στην εφοδιαστική αλυσίδα.

    Πιο αναλυτικά, οι αποστολές υπολογιστών, smartphones και άλλων προϊόντων τεχνολογίας είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις στην περίπτωση που συνεχιστούν τα lockdown στην Κίνα λόγω της έξαρσης της πανδημίας Covid-19. Αμέτρητα εργοστάσια περιμένουν έγκριση από την κυβέρνηση για να ανοίξουν ξανά.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι το εργοστάσιο της Samsung που βρίσκεται στη Xian σταμάτησε τελείως την παραγωγή τις τελευταίες μέρες, ενώ η Pegatron, προμηθευτής της Apple, ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τη λειτουργία των εργοστασίων της σε Σαγκάη και Κουνσάν. Αν αυτή η κατάσταση τραβήξει σε βάθος χρόνου, δεν αποκλείεται να επηρεαστεί ολόκληρη η βιομηχανία των smartphones. Η Quanta Computer, η οποία παράγει περίπου τα τρία τέταρτα των Macbook της Apple παγκοσμίως, τερμάτισε επίσης τη λειτουργία των εργοστασίων της, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει σοβαρότερα τα αποτελέσματα, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών.

    Διαβάστε επίσης:

    Vodafone: Σούπερ Easter με δωρεάν απεριόριστα Data!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles