24.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Μείνετε ασφαλείς με το SmartWatcher personal safety app για Apple Watch (αλλά και Android και iOS smartphones)

    Ένα startup από τη Ζυρίχη ανέπτυξε μία εφαρμογή, η οποία μετατρέπει ένα smartwatch σε κουμπί εκτάκτου ανάγκης. Πρόκειται για το Smartwatcher app το οποίο να σημειώσουμε ότι μπορεί να συνεργαστεί επιπλέον και με Android ή iOS συσκευές. Η υπηρεσία πίσω από την εφαρμογή στηρίζεται σε ένα patent-pending κοινωνικό δίκτυο.

    placeit (23)

    Με ένα πάτημα επάνω στο Apple Watch ή στο smartphone (Android ή iOS) ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει έναν συναγερμό (ειδοποίηση) ώστε οι Watchers του (δυνατότητα έως και 12 τηλεφωνικές επαφές να οριστούν ως Watchers) να παραλάβουν ειδοποίηση με “ζωντανή” εμφάνιση τοποθεσίας του χρήστη επάνω σε χάρτη. Ανάλογα με την περίπτωση και μέσω της εφαρμογής, μπορούν να μιλήσουν με το χρήστη ή να καλέσουν υπηρεσίες βοήθειας.

    Κάποιος  που  βιώνει  ένα  έκτακτο  ιατρικό πρόβλημα όπως  μία  καρδιακή  προσβολή  συνήθως  δεν είναι ψύχραιμος ώστε να τηλεφωνήσει κάπου ή πολύ συχνά, δεν είναι καν σε θέση να το κάνει. Παρ’ όλα αυτά, το ίδιο πρόσωπο θα κατάφερνε πιθανόν να πιέσει το ρολόι του. Σε  περίπτωση  ενδοοικογενειακής  βίας ή  bullying (εκφοβισμού),  η  λύση  της  εφαρμογής SmartWatcher  έχει  ένα ακόμη  πλεονέκτημα,  τη  διακριτικότητα,  καθώς  η  ενεργοποίηση  του συναγερμού ειδοποίησης μπορεί να γίνει χωρίς κανείς να το αντιληφθεί.

    placeit (24)

    Το  σύστημα  όμως  είναι  κάτι  παραπάνω  από  ένα  προηγμένο κουμπί  πανικού.  Η  Smartwatcher Technologies έχει αναπτύξει το Continuous Safety Monitoring (Συνεχής Έλεγχος Ασφάλειας). Με την ενεργοποίηση  του,  η  εφαρμογή  περιοδικά  σας  ζητά  να  επιβεβαιώσετε  ότι  είστε  ασφαλείς.  Σε περίπτωση μη επιβεβαίωσης, τα μέλη του δικτύου προσωπικής ασφάλειας (οι Watchers δηλαδή) ειδοποιούνται αυτόματα. Το  Continuous  Safety  Monitoring  είναι  ιδανικό  όταν  περπατάτε  προς το σπίτι σας  ή  αθλείστε  έξω την  νύχτα,  όταν  επισκέπτεστε  επικίνδυνες  περιοχές  μιας  πόλης ή  για οποτεδήποτε νιώθετε ότι δεν είστε ασφαλείς.

    Η εφαρμογή SmartWatcher διατίθεται ήδη στα app stores (απαιτεί τουλάχιστον iOS 9, watch OS 2, Android 4.1.x.) και τα βασικά της χαρακτηριστικά είναι δωρεάν. Αυτοί οι οποίοι επιθυμούν να επωφεληθούν από εξελιγμένα χαρακτηριστικά Continuous Safety Monitoring πρέπει να πληρώσουν ένα μικρό αντίτιμο μέσω του app.

    Screen Shot 2016-02-17 at 22.16.58

    Δείτε περισσότερα στο www.smartwatcher.com ή κατεβάστε το app για iOS και Android.

    https://www.youtube.com/watch?v=v8QNGjGOz3Y

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles