20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Smartwatches και fitness wearables ενδέχεται να ανιχνεύουν τα συπτώματα του COVID-19

    Σημαντικό ρόλο στην έγκαιρη ανίχνευση του COVID-19, μπορούν να διαδραματίσουν τα smartwatches και τα fitness wearables, όπως αναφέρουν κάποιες πρόσφατες μελέτες. Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές από το Mount Sinai διαπίστωσαν ότι το Apple Watch μπορεί να εντοπίσει μικρές αλλαγές στον καρδιακό παλμό ενός χρήστη που μπορεί να υποδηλώνουν ότι είναι θετικός στον COVID-19, μια εβδομάδα πριν αυτός αισθανθεί ότι είναι άρρωστος. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στη διακοπή της εξάπλωσης της νόσου αφού οι ασυπτωματικοί θα εντοπίζονται και θα μένουν σε καραντίνα.

    Στην μελέτη με τίτλο «Warrior Watch», οι ερευνητές του Mount Sinai παρακολούθησαν μια ομάδα 297 εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης από τις 29 Απριλίου εώς τις 29 Σεπτεμβρίου 2020. Οι συμμετέχοντες φορούσαν Apple Watches εξοπλισμένα με ειδικές εφαρμογές που μετρούν τις μεταβολές του καρδιακού τους ρυθμού (HRV). Όπως δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Robert P. Hirten, MD, «Το ρολόι έδειξε σημαντικές αλλαγές στις μετρήσεις HRV έως και επτά ημέρες πριν τα άτομα μολυνθούν από τον COVID-19».

    Παρόμοια μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που φορούσαν trackers από τις εταιρείες Garmin, Fitbit, Apple και άλλες διαπίστωσαν ότι το 81% των ασθενών που βγήκαν θετικοί στον COVID-19 είχαν αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό ανάπαυσης έως και εννέα ημέρες πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων.

    «Η ανάπτυξη ενός τρόπου αναγνώρισης ανθρώπων που μπορεί να είναι άρρωστοι ακόμη και πριν μάθουν οι ίδιοι ότι έχουν μολυνθεί θα ήταν μια πραγματικά σημαντική ανακάλυψη στη διαχείριση του COVID-19», δήλωσε ο Δρ Hirten. «Αυτή η τεχνολογία μας επιτρέπει όχι μόνο να παρακολουθούμε και να προβλέπουμε τα αποτελέσματα της υγείας, αλλά και να παρεμβαίνουμε έγκαιρα και απομακρυσμένα, κάτι που είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας που απαιτεί από τους ανθρώπους να κρατούν αποστάσεις».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles