20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Το SMS γίνεται 20 ετών. Είναι στα «καλύτερά του» ή αρχίζει και γερνάει;

    3 Δεκεμβρίου 1992. Ο 22 χρονος Neil Papworth στη Βρετανία, χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του για να στείλει ένα μήνυμα κειμένου σε ένα Orbitel 901 (αυτό είναι μοντέλο κινητού τηλεφώνου). Πριν ακριβώς 20 χρόνια, πραγματοποιήθηκε η αποστολή του πρώτου SMS.

    Από τότε, το SMS έχει να καυχηθεί ότι άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, εκφράζοντας τις σκέψεις μας στον περιορισμένο χώρο των 160 χαρακτήρων, έγινε το απόλυτο εργαλείο συνεννόησης μεταξύ των περισσότερων ανθρώπων και δημιούργησε καινούριες εκφράσεις και λέξεις.

    Το SMS παραμένει δημοφιλές ανάμεσα στους ανθρώπους, καθώς περισσότεροι από 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη τον χρησιμοποιούν και ο μέσος όρος αποστολής μηνιαία, τουλάχιστον στο δυτικό κόσμο, είναι τα 91 SMS. Παρά το γεγονός ότι το SMS θεωρείται ένα «παλιό» μέσο επικοινωνίας και έχει να συναγωνιστεί τα άμεσα μηνύματα στους διάφορους messengers, ή τα emails, παραμένει διαδεδομένο αν και οι ρυθμοί αύξησης έχουν μειωθεί.

    Σύμφωνα με στατιστικά, οι γυναίκες είναι περισσότερο «φανατικές» του texting, κατά 35% περισσότερο από τους άντρες και η μέθοδος θεωρείται περισσότερο «βολική» για να πει κανείς πράγματα που δύσκολα θα μπορούσε να εκφράσει σε μία περισσότερο άμεση συνομιλία. Αντίστοιχες μελέτες υποστηρίζουν πως οι άνθρωποι είναι περισσότερο «αληθινοί» στα γραπτά τους μηνύματα, απ’ ότι στα τηλεφωνήματά τους.

    Μπορεί λοιπόν το SMS να γίνεται σήμερα 20 ετών, χρονικό διάστημα τεράστιο για τους τεχνολογικούς χρόνους, αλλά παραμένει ακμαίο. Χρόνια του πολλά.

    Πηγές: Wikipedia, Guardian

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles