15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το Snapchat δεν άκουσε τους white hat χάκερς και το πλήρωσε με 4,6 εκατ. θύματα

    Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι ονομάζονται white hat χάκερς και σε αντίθεση με τους black hat χάκερς, αναλαμβάνουν να βρουν κενά ασφαλείας σε εφαρμογές και στη συνέχεια ενημερώνουν την εταιρία πίσω από την εφαρμογή για το κενό ασφαλείας και πληρώνονται. Καμία εφαρμογή δεν είναι 100% ασφαλής, το ίδιο ισχύει και για το Snapchat, το οποίο πλησίασε η εταιρία Gibson Security με δύο κενά ασφαλείας τα οποία είχε ανακαλύψει, όμως η δημοφιλής social εφαρμογή θεώρησε πως έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

    snapchat hack

    Αυτό τελικά δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, μιας και σήμερα υπήρξε διαρροή των usernames και των τηλεφωνικών αριθμών 4,6 εκατομμυρίων χρηστών του Snapchat. Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύθηκαν δημόσια στο site www.snapchatdb.info, το οποίο δε λειτουργεί αυτή τη στιγμή. Οι τηλεφωνικοί αριθμοί δε δημοσιεύτηκαν ολόκληροι, αλλά με τα δύο τελευταία ψηφία κρυμμένα.

    Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με το προηγούμενο site, έγινε με στόχο την πίεση του Snapchat για διόρθωση των κενών ασφαλείας των οποίων ανέφερε η εταιρία Gibson Security. Το Snapchat αναμένεται να λάβει σοβαρότερα την υπόθεση, τώρα που ακόμη και οι χρήστες το πιέζουν να το κάνει, αλλά και λόγω του ότι ανάμεσα στα θύματα υπήρξε και ο συνιδρυτής του και CEO, Evan Spiegel.

    Οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν για τυχόν παραβίαση του λογαριασμού τους μέσω του site lookup.gibsonsec.org.

    Διαβάστε την επίσημη απάντηση του Snapchat σχετικά με το hacking.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles