15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Snapdragon 6 Gen 1: Διέρρευσαν τα tech specs του νέου SoC της Qualcomm!

    H Qualcomm εδώ και καιρό έχει περάσει την εποχή των 4nm (τεχνολογία κατασκευής) ρίχνοντας στην αγορά τα Snapdragon 8 Gen 1, 8+ Gen 1 και 7 Gen 1. Όπως όλα δείχνουν, η αμερικανική εταιρεία έχει κι άλλους κρυμμένους άσους στο μανίκι της, καθώς σύμφωνα με τον έγκριτο leakster Evan Blass, ο κολοσσός της υψηλής τεχνολογίας έχει στα σκαριά το Snapdragon 6 Gen 1 (με κωδική ονομασία: SM6450). Μάλιστα, ο γνωστός insider αποκάλυψε μια αναλυτική λίστα με τα tech specs του νέου chipset που από ότι μπορούμε να συμπεράνουμε θα «παίξει» σε πολλά mid-rangers.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Evan Blass, το Snapdragon 6 Gen 1 θα υποστηρίζει δίκτυα 5G, αλλά και την τεχνολογία γρήγορης φόρτισης Quick Charge 4+. Το Snapdragon 6 Gen 1 SoC αποτελείται από μια σειρά από Kryo CPUs, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται ο αριθμός τους (χρονισμένοι στα 2.2GHz), Adreno GPU, ενώ θα υποστηρίζει FullHD+ ανάλυση με 120Hz refresh rate, LPDDR5 Memory (έως 12GB) και camera module που φτάνει τα 108MP. Επιπλέον, τα smartphones που θα βασίζονται στο προαναφερθέν chipset θα μπορούν να πραγματοποιήσουν recording ανάλυσης 4K HDR στα 30 FPS, αλλά και slow-mo videos στα 240 FPS. Η Qualcomm μέχρι στιγμής τηρεί σιγή ιχθύος για την ύπαρξη του εν λόγω SoC, ωστόσο δεν αποκλείεται να μάθουμε περισσότερα στα τέλη του έτους, όταν αναμένουμε και την  ανακοίνωση του Snapdragon 8 Gen 2. Ρίξτε μια ματιά στον πίνακα των specs παρακάτω… 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles