18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Snapdragon 7+ Gen 2: Νέο chipset στην upper mid-range κατηγορία!

    Η Qualcomm ανακοίνωσε πρόσφατα το νέο chipet της, το οποίο φέρει την ονομασία Snapdragon 7+ Gen 2 και το οποίο αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του σε αρκετές συσκευές που θα ανακοινωθούν μέσα στους επόμενους μήνες. Αποτελώντας τον «διάδοχο» του Snapdragon 7 Gen 1 (7+ Gen 1 πολύ απλά δεν… υπήρξε), το νέο chipset υπόσχεται βελτιωμένη ενεργειακή διαχείριση και υψηλότερο performance, σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

    Η νέα πρόταση της Qualcomm αποτελείται από μια νέα Kryo CPU που είναι χρονισμένα στα 2.91GHz, προσφέροντας έναν συνδυασμό σε 1+3+4 πυρήνων, οι οποίοι ως γνωστόν αναλαμβάνουν και διαφορετικές εργασίες. Επιπλέον, προσφέρει 2 φορές αύξηση στο κομμάτι του performance, αν και η ενεργειακή διαχείριση σύμφωνα με τα λεγόμενα των υπευθύνων της αμερικανικής εταιρείας αγγίζουν περίπου το 13% σε σύγκριση με την προηγουμένη έκδοση (κάτω από συγκεκριμένα σενάρια).

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα αυτή πλατφόρμα της Qualcomm θα περιλαμβάνει Auto Variable Rate Shading, μια ειδική εξελιγμένη τεχνική, η οποία θα πραγματοποιεί rendering στις foreground gaming σκηνές, αφήνοντας στο background τα υπόλοιπα για να εξοικονομήσει περισσότερους πόρους. Παράλληλα, διαθέτει δυνατότητα για Volumetric Rendering, ένα feature που εμφανίστηκε στο Snapdragon 8 Gen 1. Επιπλέον, βελτιώσεις υπάρχει και στο κομμάτι του ISP, καθώς διαθέτει αναβαθμισμένο Triple ISP (18-bit) για βελτιωμένη απόδοση ακόμη και σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού, ενώ υποστηρίζει σένσορες που φτάνουν μέχρι τα 200MP. Σε επίπεδο AI, η AI Engine της Qualcomm προσφέρει 2 φορές βελτιωμένο performance, κάνοντας οικονομία στα 40% (ανά Watt). Οι συσκευές που θα «φοράνε» το νέο chipset αναμένονται μέσα στον Απρίλιο…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles