14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    O Snapdragon 810 θα κυκλοφορήσει κανονικά… παρά τα όποια προβλήματα!

    Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ακούγονται πολλά για τα προβλήματα τεχνικής φύσεως που ενδεχομένως να αντιμετωπίζει η παραγωγή του Snapdragon 810, του πολυαναμενόμενου octa-core chipset. Ωστόσο, όλα τα δεδομένα συνηγορούν ότι ο νέος πανίσχυρος Snapdragon, θα μπορέσει τελικά να βγει στην ώρα του. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει και η παρουσίαση του LG G Flex 2 και Xiaomi Mi Note Pro από την LG και την Xiaomi αντίστοιχα.

    Qualcomm-Snapdragon 1

    To 64-bit octa-core chipset βασίζεται στην ανεπτυγμένη αρχιτεκτονική big.LITTLE, η οποία αναπτύσσεται για πρώτη φορά από την Qualcomm. Συγκεκριμένα, η τεχνική στην οποία βασίζεται, ουσιαστικά επιτρέπει τον διαχωρισμό του chipset σε δύο μέρη, όπου οι τέσσερις πυρήνες ασχολούνται με τα βαριά tasks και το υπόλοιπο σετ quad-core για τις πιο ελαφριές δουλειές. Ο Snapdragon 810 θα είναι ο πρώτος επεξεργαστής, που η λειτουργία του θα βασίζεται στη συγκεκριμένη τεχνική. Τα πράγματα δείχνουν να βαίνουν καλώς για τον νέο Snapdragon, ωστόσο πριν από μερικές εβδομάδες είχαν βγει στην επιφάνεια τα προβλήματα που αφορούσαν στην υπερθέρμανση του νέου chipset. Μάλιστα, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες φήμες το πρόβλημα αυτό, οδήγησε την Samsung στην απόφαση να χρησιμοποιήσει το «δικό» της Exynos chip στο  90% των Samsung S6 που αναπτύσσει, ενώ μόλις ένα 10% θα κυκλοφορήσει με Snapdragon 810. Τα καλά νέα είναι ότι εφόσον λυθεί το θέμα με την υπερθέρμανση, τότε αναμένεται να κυκλοφορήσουν και περισσότερα S6 με το chip της Qualcomm.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles