21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Sneakairs: Τα «έξυπνα» παπούτσια που σε βοηθάνε να βρεις το δρόμο σου

    Κάποια παπούτσια είναι φτιαγμένα για περπάτημα, ενώ κάποια άλλα για να σου λένε που να πας. Η Βρετανική αεροπορική εταιρία easyJet αποκάλυψε πρόσφατα τα Sneakairs, τα παπούτσια που οδηγούν αυτόν που τα φοράει σε έναν συγκεκριμένο προορισμό!

    dsf

    Τα Sneakairs φέρουν αισθητήρες GPS για να συνδέονται με το κινητό μέσω Bluetooth και με την εύκολη εφαρμογή της easyJet. Μόλις βάλεις την διεύθυνση προορισμού στην εφαρμογή, τα παπούτσια θα ενεργοποιήσουν ένα σετ από διάφορες δονήσεις για να σε ενημερώνουν πότε πρέπει να αλλάξεις κατεύθυνση, πότε έστριψες λάθος ή αν έφτασες στον προορισμό σου. Το σύστημα πλοήγησης της εφαρμογής είναι σχεδιασμένο με τη βοήθεια των Google Maps και Google Map Directions API.

    Τα Sneakairs αποτελούν μέρος του προγράμματος Barcelona Street Project, που λάνσαρε πρόσφατα η easyJet. Η συσκευή μετάδοσης που συνδέει τα Sneakairs με το κινητό είναι τοποθετημένη ανάμεσα στον πάτο και τη σόλα των παπουτσιών. Η συσκευή προστατεύεται με ένα πλαστικό περίβλημα φτιαγμένο σε 3D εκτυπωτή. Στις δοκιμές που έγιναν πρόσφατα στη Βαρκελώνη, οι χρήστες περπάτησαν σε σημαντικά μνημεία της πόλης, όπως το Casa La Pedrera και το Casa Batllo του Gaudi με τα παπούτσια να έχουν τον έλεγχο της διαδρομής.

    Τα Sneakairs δεν είναι ακόμα έτοιμα προς πώληση, όμως μπορείς να στηρίξεις τη προσπάθεια της εταιρίας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Barcelona Street Project για να γίνουν σύντομα πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι η easyJet προσπαθεί σκληρά τον τελευταίο καιρό να παράσχει επιπλέον τεχνολογικά βοηθήματα στους πελάτες της. Πέρσι, η εταιρία παρουσίασε το Mobile Host, μια αναβάθμιση της εφαρμογή της, η οποία λέει στους επιβάτες τα πάντα για την πτήση τους, από την ώρα αναχώρησης μέχρι την πύλη επιβίβασης, ακόμα και το καλύτερο σημείο παράδοσης των αποσκευών κ.α.

    Πού ξέρεις; Ίσως κάποια στιγμή, μαζί με το σακουλάκι με τα φιστίκια, να λαμβάνουμε και ένα ζευγάρι παπούτσια!

    Δείτε το βίντεο:

    https://www.youtube.com/watch?v=Ycp16t6qr8M

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles