20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    So you think you can… hack? Η Microsoft προκαλεί τους hackers να χακάρουν τον Spartan browser!

    H Microsoft προκαλεί την community των hackers και των προγραμματιστών να επιχειρήσουν να βρουν κενά ασφαλείας στο νέο της browser, Project Spartan. Για αυτό το λόγο, αποφάσισε να επεκτείνει το bug bounty program της, σύμφωνα με το οποίο οι users που καταφέρνουν να ανακαλύψουν κενά ασφαλείας και στη συνέχεια ενημερώσουν την Microsoft ανταμείβονται για την «καλή τους πράξη».

    spartan-browser-blue_story

    O Spartan ως γνωστόν αναμένεται να αντικαταστήσει τον Internet Explorer στο προσεχές μέλλον και η Microsoft γνωρίζει πολύ καλά ότι για να μπορέσει να κερδίσει τους καταναλωτές θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει το maximum της ασφάλειας. Αναλόγως με την σημασία του bug που ανακαλύπτουν οι users μπορεί να κερδίσουν από 500$ μέχρι 15.000$! Με αυτόν τον τρόπο, η Microsoft επιχειρεί να αποφύγει την περίπτωση που ορισμένοι hackers να ανακαλύψουν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην ασφάλεια του browser και θελήσουν να εκβιάσουν την Microsoft. Οι υπεύθυνοι του Redmond έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι η νούμερο ένα προτεραιότητα τους είναι ο Spartan να είναι απολύτως ασφαλής όταν κυκλοφορήσουν τα Windows 10. Αν και ακόμη είναι θολό το τοπίο αναφορικά με τις επιδόσεις του Spartan browser, καθώς τα πρώτα performance tests δεν ήταν τόσο ενθαρρυντικά. Για αυτό και θα πρέπει να γίνουν αρκετά βήματα ακόμη για να φτάσει ο διάδοχος του Internet Explorer σε ένα επιθυμητό επίπεδο.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles