22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Sochi 2014: Όταν οι ολυμπιακοί αγώνες έχασαν ένα ολυμπιακό κύκλο

    Ανεξάρτητα σε ποια χώρα πραγματοποιούνται οι ολυμπιακοί αγώνες, ανεξάρτητα ποια χρονιά ή πόσο φαντασμαγορική είναι η τελετή, ένα είναι το σύμβολό τους που πρέπει να είναι στην εντέλεια, είτε αυτοί κόστισαν λίγο για τους διοργανωτές, είτε πολύ: οι ολυμπιακοί κύκλοι. Ε, στο Sochi, κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης των χειμερινών ολυμπιακών, ένα τεχνικό πρόβλημα στα εφέ, είχε αποτέλεσμα να… χαθεί ο τελευταίος από τους πέντε ολυμπιακούς κύκλους και τη θέση του να πάρει μία πανέμορφη φωτεινή… νιφάδα.

    Olympics-Rings-Malfunction

    Πολλοί ήταν εκείνοι που παρακολουθούσαν ζωντανά την τελετή έναρξης από το παραθαλάσσιο θέρετρο της Ρωσίας και τουίταραν το στιγμιότυπο με τον «χαμένο» ολυμπιακό κύκλο.

     

    Ενδιαφέρον όμως είχε το γεγονός ότι σύμφωνα με το Associated Press, η Ρωσική τηλεόραση, προκειμένου να «καλύψει» ψηφιακά το πρόβλημα, χρησιμοποίησε πλάνο από την γενική πρόβα και «ξαναεμφάνισε» τον χαμένο ολυμπιακό κύκλο, σώζοντας έτσι, έστω και τηλεοπτικά, το διεθνές ολυμπιακό σύμβολο.

    Olympic-Ring-Malfunction-Russian-Television

    Κι αν αναρωτιέστε γιατί αναφερόμαστε στο γεγονός, δεν είναι για να «την πούμε» στη Ρωσία. Η Ρωσία έχει πολύ σοβαρότερα ζητήματα για να απολογηθεί στην ανθρωπότητα, ακόμα και κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Το έλλειμα δημοκρατίας στη χώρα, η ανέχεια που βιώνουν οι άνθρωποι, οι διακρίσεις ενάντια στους ομοφυλόφιλους, είναι πολύ σοβαρότερα ζητήματα. Ο χαμένος ολυμπιακός κύκλος φαίνεται όμως να είναι η κορυφή του παγόβουνου σε ό,τι αφορά την διοργάνωση αυτών των πανάκριβων ολυμπιακών αγώνων και την βιαστική δουλειά που έγινε από την Ρωσία. Επισκέπτες, αθλητές και δημοσιογράφοι διαμαρτύρονται συνεχώς για τα δωμάτια στα οποία δεν λειτουργεί τίποτα, για το νερό που δεν πίνεται, ή τις τουαλέτες που δεν λειτουργούν. Κι αν ένα στιγμιότυπο να ακολουθήσει την φωτογραφία του χαμένου ολυμπιακού κύκλου για να τονίσει χιουμοριστικά την βιασύνη της Ρωσικής διοργάνωσης, είναι αυτό:

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles