16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Το Sociable Soccer είναι ο πνευματικός διάδοχος του θρυλικού Sensible Soccer!

    Εάν μεγαλώσατε στα 90’s δεν γίνεται να μην γνωρίζετε το θρυλικό ποδοσφαιράκι Sensible Soccer, ένα παιχνίδι που έκανε πολλούς gamers να λιώσουν τα χειριστήρια τους στην Amiga. Το Sensible Soccer (ή Sensi για τους πιο μυημένους) μπορεί να μην είχε τα ρεαλιστικά γραφικά και την κίνηση που βλέπουμε στα σημερινά Pro Evolution Soccer και FIFA, ωστόσο κατάφερε να μαγέψει εκατομμύρια gamers σε ολόκληρο τον κόσμο που σπατάλησαν αμέτρητες gaming ώρες στο εικονικό γήπεδο του.

    Sensible Soccer 2

    H Birds-eye view, τα απίστευτα τάκλιν που «όργωναν» το γήπεδο και τα χαρακτηριστικά sprites των λιλιπούτειων ποδοσφαιριστών είναι αλήθεια ότι σημάδεψαν μία ολόκληρη εποχή. Τα χρόνια βέβαια πέρασαν και το Sensible Soccer πέρασε στην ιστορία, ωστόσο το 2007 οι gamers του Xbox 360 είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα retro remake του γνωστού παιχνιδιού προσαρμοσμένο στις δυνατότητες της κονσόλας της Microsoft και έτσι να πάρουν μία καλή γεύση από το ξεχωριστό στυλ του. Παρόλα αυτά, πρόσφατα, ο θρυλικός «πατέρας» του Sensible Soccer, John Hare, πήρε την απόφαση να ξεκινήσει την ανάπτυξη του πνευματικού διαδόχου του Sensi, τον οποίο και ονόμασε Sociable Soccer (αυτό συνέβη γιατί τα δικαιώματα της ονομασίας του Sensi ανήκουν στην Codemasters)!

    Sociable Soccer b

    Η συγκεκριμένη προσπάθεια πρόκειται για  ένα remake, το οποίο θα ακολουθεί την φιλοσοφία του προγόνου του και θα μιμείται τον απίστευτα γρήγορο ρυθμό του gameplay. Σύμφωνα με τον Hare, το Sociable Soccer  θα έχει πλούσια multiplayer features, clan-based online leagues και μπόλικα customization options, ενώ επίσης θα είναι cross-platform (ανάμεσα σε PC, Xbox One και PC).

    Sociable Soccer C

    Ο John Hare βέβαια για να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους  που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, ανέβασε το project του στο Kickstarter, τρέχοντας μία καμπάνια η οποία θα επιχειρήσει να πιάσει τον στόχο των 300.000 λιρών Αγγλίας. Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο του Hare, το Sociable Soccer θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2016. Εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία και ελπίζουμε ότι θα καταφέρει να μεταφέρει λίγη από την «ιδιαίτερη» αύρα του Sensible Soccer στο… σήμερα!

    https://youtu.be/JozHHhiwPr4

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles