22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Αν τα κοινωνικά δίκτυα ήταν κράτη… αυτός θα ήταν ο παγκόσμιος χάρτης

    Υπάρχει ένας guru των social media, ο Vincenzo Cosenza που έχει δημιουργήσει μία παράδοση. Κάθε 6 μήνες, ενημερώνει τον παγκόσμιο χάρτη του των κοινωνικών δικτύων, ένα χάρτη που αποτυπώνει 137 χώρες του κόσμου με τα χρώματα του πιο δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου σε κάθε μία από αυτές.

    Η κατάταξη των κοινωνικών δικτύων, γίνεται από τον Cosena χρησιμοποιώντας το Alexa και τα Google Trends for Websites. Σύμφωνα με αυτά λοιπόν, το Facebook είναι Νο1 σε 126 από τις 137 χώρες. Θα δείτε πως η Ευρώπη είναι η «ήπειρος του Facebook» με 232 εκατομμύρια χρήστες, ακολοθούμενη από την Βόρειο Αμερική (περιλαμβάνει ΗΠΑ και Καναδά) με 222 εκατομμύρια χρήστες και τρίτη όλη την Ασία με 219 εκατομμύρια χρήστες.

    Εφόσον λοιπόν είναι τόσο διαδεδομένο το Facebook γιατί ο χάρτης έχει τόσα χρώματα; Γιατί, στις χώρες με μεγάλο πληθυσμό, δεν είναι πρώτο. Τι εννοούμε; Στη Ρωσία αλλά και τις υπόλοιπες ρωσόφωνες χώρες πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα είναι το VKontakte και Oknoklassniki. Στην Κίνα, πιο δημοφιλές είναι το QZone.

    Παρακάτω θα δείτε έναν πίνακα με τις κατατάξεις των κοινωνικών δικτύων σε κάποιες από τις κορυφαίες χώρες πληθυσμιακά. Είναι ενδιαφέρον και το παιχνίδι που “παίζεται” στην δεύτερη και την τρίτη θέση.

    Τι λέτε; Θα παραμείνει για πολύ καιρό “μπλε” ο παγκόσμιος χάρτης;

    Πηγή: The Next Web

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles