21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    H Microsoft αποκαλύπτει το Socl, το κοινωνικό της δίκτυο

    Πόσο πιο «Social» μπορούμε να γίνουμε; Η Microsoft αποκαλύπτει το –μέχρι τώρα- μυστηριώδες κοινωνικό της δίκτυο, το Socl, το οποίο ήταν διαθέσιμο για λίγους χρήστες αλλά από τα ξημερώματα, μπορεί ο οποιοσδήποτε διαθέτει Facebook ή Microsoft λογαριασμό, να  κάνει δημιουργήσει προφίλ.

    Το layout του νέου κοινωνικού δικτύου είναι στη λογική των Windows 8 και η πρώτη μας αίσθηση είναι ότι έχει δανειστεί πολλά στοιχεία, όχι μόνο από το Facebook αλλά κυρίως το Pinterest. Η λογική της δημιουργίας ενός post, είναι να δημιουργήσετε μία καταχώρηση για το θέμα που σας ενδιαφέρει και να τη «ντύσετε» με εικόνες, ειδήσεις και βίντεο που θα σας έχει εξασφαλίσει η αναζήτηση από το Bing.

    Σημειώστε πως ανάμεσα στους χρήστες του Socl, προς το παρόν, δεν υπάρχει δυνατότητα ιδιωτικών αλληλεπιδράσεων, όπως η αποστολή μηνυμάτων, ενώ οι «επαφές» σας, επιλέγετε είτε να σας ακολουθούν, είτε να τις ακολουθείτε. Τα post σας μπορείτε να τα μοιραστείτε στο Facebook, το Twitter ή το emal σας και μας αρέσει το γεγονός ότι, αν σας αρέσει ένα post, αντί για «Like», πατάτε σε ένα smiley, που βρίσκεται κάτω από κάθε δημοσίευση. Τα Smiles που πραγματοποιείτε στα Posts άλλων χρηστών, είναι διαθέσιμα στο προφίλ σας.

    Η πρώτη αίσθηση από το Socl, το κοινωνικό δίκτυο της Microsoft είναι πως πρόκειται για κάτι ενδιαφέρον. Είναι σημαντικό ότι δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να δημιουργήσει ενδιαφέροντα posts για ένα θέμα που τον απασχολεί και όλα τα στοιχεία που θα συνθέσουν ένα post, βρίσκονται μέσα από το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο. Θα «πιάσει»; Θα είναι δημοφιλές; Δεν ξέρουμε. Όπως σας είπαμε, θεωρούμε πως έχει ενδιαφέροντα στοιχεία και μπορεί να λειτουργήσει ως «τοίχος δημοσιεύσεων» για πολλούς χρήστες. Αν θα υιοθετηθεί ή όχι, επιφυλασσόμαστε μέχρι να περάσουμε μερικές μέρες μαζί του. Σημειώστε πως το Socl είναι σε “beta” φάση που σημαίνει πως, θα δούμε ακόμα αρκετές αλλαγές μέχρι να μας ανακοινώσει η Microsoft τον τρόπο που θα το σχετίσει με τα υπόλοιπα προϊόντα της.

     

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles