20.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Sold out το Xiaomi SU7 μέσα σε 24 ώρες

    Η Xiaomi ανακοίνωσε ότι έλαβε 88.898 παραγγελίες για το SU7 εντός 24 ωρών από τη στιγμή της παρουσίασης. Τα test drives ξεκίνησαν την Παρασκευή στην Κίνα σε 59 καταστήματα σε 29 πόλεις σε όλη τη χώρα. Η προκαταβολή που πρέπει να καταβάλουν οι πελάτες για να “κλειδώσουν” το αυτοκίνητό τους είναι 5.000 γουάν (850 δολάρια ΗΠΑ).  Σύμφωνα με το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφοριών (MITT), το Xiaomi SU7 θα συναρμολογηθεί από την εταιρεία – θυγατρική της BAIC Off-road Vehicle Co., στο νέο εργοστάσιο της Xiaomi στο Πεκίνο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η BAIC είναι επίσης ο μεγαλύτερος μέτοχος στη Mercedes-Benz, κατέχοντας το 9,98% της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

    Το νέο εργοστάσιο της Xiaomi ξεκίνησε την κατασκευή του τον Απρίλιο του 2022 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του περασμένου έτους. Η Xiaomi υπέβαλε αίτηση για την άδεια πώλησης του SU7 τον Νοέμβριο, και η δοκιμαστική φάση παραγωγής στο εργοστάσιο ξεκίνησε τον Δεκέμβριο. Η μαζική παραγωγή του SU7 έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά όχι με πλήρη ταχύτητα, και οι παραδόσεις στους πελάτες θα ξεκινήσουν περίπου στο τέλος του Απριλίου, σύμφωνα με την εταιρεία. Το εργοστάσιο της Xiaomi στο Πεκίνο έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 150.000 οχημάτων στο πρώτο στάδιο, ανεβαίνοντας στα 300.000 οχήματα στο δεύτερο στάδιο.

    Λαμβάνοντας υπόψη ότι η παραγωγή δεν έχει ακόμη φτάσει την πλήρη ικανότητα, η Xiaomi θα έχει οκτώ μήνες πλήρους παραγωγής το 2024, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να παράγει περίπου 100.000 αυτοκίνητα, ίσως και λίγο περισσότερα αν δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στις γραμμές παραγωγής. Η εταιρεία έλαβε περίπου 90.000 παραγγελίες στις πρώτες 24 ώρες και δεν έχει κυκλοφορήσει καμία ενημέρωση από τότε. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι πλέον το βιβλίο παραγγελιών απαριθμεί πολύ πάνω από 100.000 οχήματα.

    Το Xiaomi SU7 ξεκινάει από 215.900 γουάν (29.900 δολάρια ΗΠΑ). Σύμφωνα με τον CEO της Xiaomi, Lei Jun, η τιμή αποφασίστηκε τη νύχτα πριν από την παρουσίαση.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles