18.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    SONICable. To καλώδιο που ελαττώνει στο μισό το χρόνο φόρτισης των mobile συσκευών!

    H διάρκεια ζωής της μπαταρίας των tablets και των smartphones αδιαμφισβήτητα μπορεί να αποτελέσει την «αχίλλειο» πτέρνα τους. Παρόλο που οι κατασκευαστές έχουν κάνει τεράστια πρόοδο στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων και των επιδόσεων των συσκευών τους, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι έχει συντελεστεί ανάλογη πρόοδος με τις μπαταρίες τους, καθώς ακόμη η πλειοψηφία των users εξακολουθεί να ξοδεύει αρκετή ώρα για να φορτίζει τα smartphones-tablets τους. SONICable 1

    Ωστόσο, η Bluetech Industries παρουσίασε πρόσφατα το SONICable, ένα καινοτόμο καλώδιο που έρχεται να δώσει λύση στο θέμα της αργής φόρτισης. Η διαφορετικότητα του εν λόγω καλωδίου έγκειται στην ύπαρξη ενός εξελιγμένου switch, το οποίο εναλλάσσει το απλό mode φόρτισης με ένα turbo mode (SONIC), το οποίο δύναται να ελαττώσει το διάστημα φόρτισης στο μισό χρόνο. Το SONICable ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι όταν βρίσκεται σε SONIC mode είναι να μεταφέρει περισσότερα mA όταν ο χρήστης επιθυμεί την ταχύτερη φόρτιση της συσκευής (από τα 500mA που είναι το τυπικό των USB 2.0 καλωδίων  στα 1000mA). Εκτός από τα παραπάνω, το SONICable διαθέτει dual-sided USB plug και είναι κατασκευασμένο από ειδικά υλικά που πιστοποιούν την ανθεκτικότητα του.

    SONICable 2

    Το SONICable λειτουργεί αποκλειστικά όταν συνδέεται με υπολογιστή (δεν συνδέεται με τις παραδοσιακές πηγές ρεύματος) και οι εμπνευστές του συγκεκριμένου project τρέχουν ήδη μία campaign στο Indiegogo, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου, αν και ήδη το εν λόγω project έχει λάβει τεράστια υποστήριξη από δεκάδες backers που το έχουν χρηματοδοτήσει με περισσότερα από 300.000$! Τα πρώτα καλώδια SONICable αναμένεται να είναι έτοιμα περίπου στα τέλη Μαρτίου.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles