19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Sonos Sub Mini Review: «Aπόδοση και unique design σε… “pocket” διαστάσεις»!

    Η Sonos αποτελεί ένα brand «εγγύηση» για τους λάτρεις του ποιοτικού ήχου. Δημιουργώντας ένα οικοσύστημα από audio products, η αμερικανική εταιρεία διαθέτει το «know-how» για το πώς να θέτει ψηλά τον πήχη, αλλά το κυριότερο γνωρίζει το πώς να «ακούει» τα θέλω της μεγάλης fanbase της, αλλά και του ευρύτερου καταναλωτικού κοινού. Το Sonos Sub Mini λοιπόν που παρουσιάστηκε πρόσφατα, είναι ένα προϊόν που έχει δημιουργηθεί από την ανάγκη για υψηλή ηχητική απόδοση οποιουδήποτε περιεχομένου σε λιλιπούτειες compact διαστάσεις, έτσι ώστε να μπορεί να ταιριάξει σε κάθε χώρο του σπιτιού (από το σαλόνι, μέχρι το Playroom και το υπνοδωμάτιο). Τις τελευταίες ημέρες, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το νέο compact sub-woofer της Sonos (μπορείτε να διαβάσετε την πρώτη γνωριμία μας μαζί του και μια συνέντευξη με έναν εκ των εμπνευστών του εδώ) και στο review που ακολουθεί θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για το Mini που μπορεί να είναι μικρό σε διαστάσεις, αλλά μεγάλο σε performance!

    Τόλμη & γοητεία στο… design!

    Η φιλοσοφία της Sonos σε ότι έχει να κάνει με το design της είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν κάνει… εκπτώσεις. Για αυτό και με την περίπτωση του Sub Mini, η λέξη «συμβατικό» design δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του. H υψηλή αισθητική λοιπόν (σε ότι έχει να κάνει με τον σχεδιασμό του Sub Mini), γίνεται «σήμα κατατεθέν» της Sonos για μία ακόμη φορά, σβήνοντας τελείως από τον χάρτη τα άκομψα τετραγωνισμένα sub woofer με τον ολίγον τι «παλιακό» σχεδιασμό. Όπως γίνεται κατανοητό βέβαια το Sub Mini μπορεί να συγκριθεί ευθέως με το Sonos Sub, το οποίο αποτελεί τον μεγάλο του αδελφό και βρίσκεται αισίως στην 3η γενιά του (το πρώτο Sonos Sub κυκλοφόρησε το 2012).

    To κυλινδρικού σχήματος Sub Mini (που «ζυγίζει» κάτι παραπάνω από 6 κιλά) ξεχωρίζει για την εξαιρετικά στιβαρή κατασκευή του και σε εάν το βάλετε δίπλα – δίπλα με το Sonos Sub, εύκολα διακρίνεται για τις compact και πιο… συμμαζεμένες διαστάσεις του (με ύψος στα ύψος στα 305 mm και διάμετρο στα 230mm). Εξετάζοντας την εξωτερική του εμφάνιση, το Sub Mini διαθέτει ματ φινίρισμα (μαύρου και λευκού χρώματος) και διαφέρει σημαντικά σε σύγκριση με την glossy επιφάνεια του Sub. Ιδανικό για μικρούς και μεσαίους χώρους, το Sub Mini μπορεί να προσαρμοστεί και να ταιριάξει με κάθε διακοσμητικό trend που χαρακτηρίζει τα δωμάτια του σπιτιού σας. Είτε το τοποθετήσετε στο τραπεζάκι του σαλονιού σας ή στο γραφείο σας, το Sub Mini με ένα μαγικό τρόπο, δείχνει να αναμειγνύεται άψογα με κάθε έπιπλο ή με κάθε δάπεδο (το μόνο που «ζητά» είναι να βρίσκεται κοντά σε μια πρίζα και σύνδεση Wi-Fi με δυνατότητα μετάδοσης 802.11a/b/g/n).

    Κοιτάζοντας  πιο προσεκτικά το Sub Mini εύκολα το μάτι πέφτει πάνω στην Ethernet Port 10/100 (για όσους δεν έχουν εμπιστοσύνη στο Wi-Fi δίκτυο του σπιτιού τους), στο AC power input, αλλά και σε ένα χρήσιμο NFC button που προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία στη διαδικασία της διασύνδεσης. Σε γενικές γραμμές, αν και το Sonos Sub από την πλευρά του δεν γίνεται φυσικά να περάσει απαρατήρητο, ωστόσο το Sub Mini εύκολα σε κερδίζει εξαιτίας του φρέσκου και μοντέρνου σχεδιασμού του, που συγχρόνως δεν παραλείπει να «φλερτάρει» με το τολμηρό και το πιο εναλλακτικό.

    Fantastic and… Boom-bastic sound!

    Ως γνωστόν, «αποστολή» κάθε subwoofer είναι να εμπλουτίσει και να αναβαθμίσει την ακουστική εμπειρία του χρήστη του. Έτσι και το Sub Mini (τηρώντας άλλωστε και την παράδοση των προϊόντων της Sonos), διαθέτει «δύναμη» που δύσκολα τιθασεύεται, ειδικότερα όταν θέλετε να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας pop-corn action-movie ή να «λιώσετε» το τελευταίο Call of Duty ή FIFA με την παρέα σας. To Sub Mini συνδυάζεται με μια Sonos Beam ή τη Ray (σε περίπτωση που επιθυμία σας είναι να απολαύσετε την απόλυτα καθηλωτική Home Cinema- ψυχαγωγική εμπειρία) ή με τα One, One SL και όπως αντιλαμβάνεστε μπορεί να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι μόνο του ευρύτερου οικοσυστήματος της Sonos (πράγμα που σημαίνει ότι δεν συνδέεται με τα soundbars ή τα ηχεία άλλων κατασκευαστών). Εμείς το δοκιμάσαμε με τη Sonos Ray και δεν σας κρύβουμε ότι μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις ο αψεγάδιαστος τρόπος, όπου οι δύο συσκευές επικοινωνούσαν, σαν ένα καλοκουρδισμένο σύνολο που φροντίζει για την μεγιστοποίηση της ακουστικής σας απόλαυσης.

    Από τη στιγμή βέβαια που συνδέθηκε με τη Ray, τότε ήταν η στιγμή που ξεκίνησε η… μαγεία, καθώς τα αυτιά σας αμέσως θα εντοπίσουν τη διαφορά. Τα συμπληρωματικά μπάσα του Sub Mini προσθέτουν μεγαλύτερο δυναμισμό και εύρος στη συνολική ακουστική εμπειρία, κάνοντας focus στις χαμηλές συχνότητες (σε σημείο που «κατατροπώνει» εμφατικά ακόμη και subwoofers μεγαλύτερου μεγέθους). Αδιαμφισβήτητα, η Sonos επιτυγχάνει να εξασφαλίσει την απόλυτη ισορροπία στον ήχο, εξουδετερώνοντας με επιτυχία τόσο το βουητό όσο και τα παράσιτα, βγάζοντας παράλληλα την παραμόρφωση… εκτός κάδρου (το επιμελώς «σφραγισμένο» περίβλημά του αν μη τι άλλο συμβάλλει σε αυτό τα μέγιστα). Τα μπάσα αποκρίνονται άψογα, προσφέροντας το απαιτούμενο βάθος στον ήχο, δίχως να ξεφεύγει και να υπερισχύει των υπόλοιπων συχνοτήτων ακόμη και όταν εσείς θέλετε να ανεβάσετε την ένταση, το Sub Mini «γνωρίζει» το πώς να συνεργαστεί με την soundbar σας (απόρροια άλλωστε και τις προηγμένης επεξεργασίας του ψηφιακού σήματος που διαθέτει).

    Το παραπάνω αψεγάδιαστο ηχητικό αποτέλεσμα που σίγουρα το… «νιώθεις», δεν μπορεί παρά να οφείλεται στο γεγονός ότι η Sonos, έχει ενσωματώσει στο Sub Mini ότι πιο άρτιο και state-of-the art υπάρχει στο audio hardware. Συγκεκριμένα, στο εσωτερικό του «κατοικούν» δύο ψηφιακοί ενισχυτές κατηγορίας D που συντονίζονται άψογα όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και με τα διπλά woofers των 6”, τα οποία είναι στραμμένα προς το εσωτερικό, έτσι ώστε να «σβήνουν» οποιαδήποτε παραμόρφωση, αναβαθμίζοντας στο έπακρον την απόκριση του μπάσου. Στην πράξη, αυτό που εύκολα μπορέσαμε να διαπιστώσουμε είναι ότι το Sub Mini δύναται να προσαρμοστεί κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη και κάτω από οποιοδήποτε ηχητικό σενάριο. Για παράδειγμα, εάν αγαπάτε τα action movies που τα μπάσα δίνουν και παίρνουν, το Sub Mini κάνει τη δουλειά δίνοντας τον σχετικό… «πόνο», ενώ όταν θέλετε να ακούσετε πιο μαλακό ήχο (όπως είναι κάποιο lounge soundtrack), το compact subwoofer της Sonos φροντίζει στο να πλαισιώνει την soundbar ή το Sonos ηχείο σας (δίχως περιττές… εκρήξεις και υπόκωφα βουητά), παρέχοντας έτσι μια πιο «ήρεμη» ακουστική εμπειρία.

    Κομμάτι βέβαια της παραπάνω ξεχωριστή εμπειρίας, δεν θα μπορούσε παρά να είναι η μοναδική ελευθερία ελέγχου που παρέχεται μέσω του Sonos app. Ως γνωστόν, η εν λόγω εφαρμογή αποτελεί το Α και το Ω για την εμπειρία σας με οποιοδήποτε προϊόν της Sonos, καθώς όχι μόνο σας επιτρέπει να συνδέσετε με χαρακτηριστική ευκολία τις διάφορες συσκευές που απαρτίζουν το οικοσύστημα της αμερικανικής εταιρείας, αλλά παράλληλα σας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε κάθε λεπτομέρεια του παραγομένου ήχου (ορίζοντας τα μπάσα και την ένταση και πολλά ακόμη διαφορετικά smart features). Τέλος, στα plus δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και τη δυνατότητα του Trueplay, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο Sub Mini της Sonos να «διαβάσει» τον περιβάλλοντα χώρο και να συντονίσει ανάλογα την ακουστική του subwoofer και της soundbar (διαθέσιμο μόνο για iOS based συσκευές).

    To κομμάτι του puzzle που έλειπε!

    Με την τιμή του να ανέρχεται στα 499 ευρώ, εύλογα ο μέσος χρήστης θα σκεφτεί ότι πρόκειται για ένα προϊόν που στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, απαιτεί μια μικρή οικονομική θυσία. Από την μεριά μας δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε σε αυτό, ωστόσο το Sub Mini (που αναμφίβολα λειτουργεί ως μια εξαιρετική εναλλακτική του μεγάλου του αδελφού – Sonos Sub), μπορεί εύκολα να θεωρηθεί ως ένα κομμάτι που έλειπε από το puzzle, καθώς η ύπαρξη ενός εξελιγμένου subwoofer όπως είναι η compact πρόταση της Sonos, αν μη τι άλλο συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το audio setup σας. Ειδικότερα, εάν έχετε στην κατοχή σας μια Beam ή Ray soundbar, τότε το Sub Mini είναι μονόδρομος και επιτακτική ανάγκη, καθώς δύναται να ενισχύσει και να εμπλουτίσει την ηχητική εμπειρία σας σε υπερθετικό βαθμό. Με ασύγκριτη ποιότητα κατασκευής, κομψές διαστάσεις, μοντέρνο σχεδιασμό και την υψηλή ηχητική ποιότητα που ως είθισται χαρακτηρίζει το Sonos brand, το Sub Mini αποτελεί μια σοβαρή «επένδυση», αξίζοντας και το παραμικρό cent που θα δαπανήσετε για την απόκτηση του.

    Επίσημος διανομέας των προϊόντων της Sonos για την Ελλάδα είναι η ΔΑΜΚΑΛΙΔΗΣ Α.Ε.  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles