BREAKING

Sony α7 III: Επεκτείνει τη "Full-frame Mirrorless" σειρά με μία νέα πρόταση

Η Sony παρουσίασε μια ακόμα εντυπωσιακή προσθήκη στη σειρά των Full-frame Mirrorless φωτογραφικών της, την α7 III (μοντέλο ILCE-7M3).

SONY_a7III_FE2870_right_EU01

Η ασύγκριτη καινοτομία της Sony στο χώρο των αισθητήρων εικόνας βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας α7 ΙΙΙ, καθώς διαθέτει έναν ολοκαίνουριο αισθητήρα εικόνας Exmor R CMOS οπίσθιου φωτισμού 24,2MPi με αυξημένη ευαισθησία, εξαιρετική ανάλυση και εντυπωσιακό δυναμικό εύρος 15 σταδίων σε χαμηλά επίπεδα ευαισθησίας. Συνδυάζοντας αυτόν τον αισθητήρα με μια ποικιλία εντυπωσιακών χαρακτηριστικών, όπως το εξαιρετικό σύστημα AF με κάλυψη του πλαισίου/καρέ κατά 93%, τη γρήγορη λήψη μέχρι και 10 fps με μηχανικό κλείστρο ή αθόρυβη λήψη, τις ποικίλες δυνατότητες καταγραφής  4K βίντεο και πολλά άλλα, η Sony δημιούργησε ένα νέο εργαλείο που δίνει σε κάθε  δημιουργό - από τους λάτρεις της φωτογραφίας έως τους επαγγελματίες - τη δυνατότητα να καταγράφει περιεχόμενο με νέους και διαφορετικούς τρόπους.

Θεαματική ποιότητα εικόνας Full-frame

Ο πρόσφατα σχεδιασμένος αισθητήρας εικόνας Exmor R CMOS με οπίσθιο φωτισμό 24,2MP συνδυάζεται με ένα εμπρόσθιο άκρο LSI που διπλασιάζει την ταχύτητα ανάγνωσης του αισθητήρα εικόνας, καθώς και τον αναβαθμισμένο επεξεργαστή BIONZ X™ που αυξάνει την ταχύτητα επεξεργασίας περίπου κατά 1,8 φορές σε σύγκριση με την α7 II. Αυτά τα ισχυρά εξαρτήματα συνεργάζονται και επιτρέπουν στην κάμερα να πραγματοποιεί λήψεις με μεγαλύτερες ταχύτητες, ενώ παράλληλα καθιστούν δυνατή τη λειτουργία του εντυπωσιακού της εύρους ISO των 100-51200 (που μπορεί να επεκταθεί στα ISO 50 - 204800 για λήψεις σταθερών εικόνων) και μια συνολική βελτίωση της ποιότητας εικόνας 1.5 σταδίων. Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει επίσης ένα τεράστιο δυναμικό εύρος 15 σταδίων ii σε ρυθμίσεις χαμηλής ευαισθησίας, εξασφαλίζοντας εξαιρετική συνολική απόδοση σε όλες τις ρυθμίσεις και σε όλες τις συνθήκες λήψης, με σημαντικές βελτιώσεις στην ακριβή αναπαραγωγή χρωμάτων του δέρματος και των ζωντανών χρωμάτων της φύσης.

Αυτό το νέο full-frame μοντέλο έχει ακόμα την ικανότητα να παραδίδει αρχεία 14 bit RAW φορμά, ακόμα και σε αθόρυβη και συνεχή λήψη και είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων, που έχει ως αποτέλεσμα ένα πλεονέκτημα ταχύτητας κλείστρου 5,0 βημάτωνv.

Σημαντικές Βελτιώσεις στην Ταχύτητα του AF και στην Απόδοση

Η νέα πρωτοποριακή full-frame Mirrorless κάμερα α7 III διαθέτει ένα επίπεδο απόδοσης AF που έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό από αυτό της α7 II, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης δυνατοτήτων 4D FOCUS. Η νέα κάμερα διαθέτει 425 σημεία αυτόματης εστίασης AF με εντοπισμό αντίθεσης που λειτουργούν με ένα σύστημα AF ανίχνευσης φάσης εστιακού επιπέδου 693 σημείων που κληρονόμησε από το αναγνωρισμένο μοντέλο α9. Αυτό το καινοτόμο σύστημα AF καλύπτει περίπου το 93% του πλαισίου/καρέ, εξασφαλίζοντας αξιόπιστη εστίαση και εντοπισμό ακόμα και για τα πιο δύσκολα στη λήψη αντικείμενα.

Η AF απόκριση και παρακολούθηση έχει επίσης βελτιωθεί σημαντικά στη νέα αυτή φωτογραφική, σχεδόν 2 φορές όσον αφορά την ταχύτητα εστίασης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και 2 φορές η ταχύτητα παρακολούθησης, σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, ως αποτέλεσμα της ταχύτερης ανάγνωσης του αισθητήρα εικόνας. Αυτό επιτρέπει τις λήψεις πολύ πιο πολύπλοκων και απρόβλεπτων κινήσεων με αρκετά μεγαλύτερη ακρίβεια.

Η αναγνωρισμένη λειτουργία Eye AF είναι επίσης διαθέσιμη στη νέα κάμερα, ακόμα και σε λειτουργία AF-C, η οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμη σε καταστάσεις όπου το άτομο περιστρέφεται, κοιτάζει προς τα κάτω ή παρεμποδίζεται με άλλο τρόπο. Λειτουργεί επίσης όταν η α7 III χρησιμοποιείται με τους φακούς A-Mount της Sony με έναν προαιρετικό προσαρμογέα LA-EA3. Επιπλέον βελτιώσεις στην ευελιξία εστίασης αποδίδουν, η προσθήκη ενός joystick πολλαπλών επιλογών για τη γρήγορη ανατοποθέτηση του σημείου εστίασης, η προσθήκη δυνατότητας εστίασης αφής, η διαθεσιμότητα AF σε λειτουργία Focus Magnifier, το κουμπί "AF On" και πολλά άλλα.

Εξαιρετική Ταχύτητα για τη Λήψη κάθε Καθοριστικής Στιγμής

Η νέα α7 III είναι εφοδιασμένη με έναν ενημερωμένο επεξεργαστή εικόνας, ο οποίος επιτρέπει λήψεις υψηλής ανάλυσης έως και 10 fpsμε συνεχή και ακριβή παρακολούθηση AF / AE για μέχρι 177 εικόνες Standard JPEG, 89 συμπιεσμένες εικόνες RAW ή 40 αποσυμπιεσμένες εικόνες RAW. Αυτή η λειτουργία υψηλής ταχύτητας είναι διαθέσιμη είτε σε μηχανικό κλείστρο είτε σε εντελώς αθόρυβη λειτουργία, προσθέτοντας περαιτέρω στην τεράστια ευελιξία της φωτογραφικής μηχανής. Η φωτογραφική μηχανή μπορεί επίσης να φωτογραφίζει συνεχώς έως και 8 fps σε λειτουργία live view  με ελάχιστη καθυστέρηση στο εικονοσκόπιο ή την οθόνη LCD.

Για μεγαλύτερη ευκολία, ενώ μεγάλες ομάδες από εικόνες κατά τη συνεχή λήψη εγγράφονται στην κάρτα μνήμης, πολλές από τις βασικές λειτουργίες πλήκτρων της μηχανής είναι διαθέσιμες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στα κουμπιά «Fn» (Λειτουργία) και «Μενού», στην αναπαραγωγή εικόνων και σε πολλά άλλα μενού και παραμέτρους συμπεριλαμβανομένων αυτών της κατάταξης εικόνας και άλλων λειτουργιών που διευκολύνουν την άμεση ταξινόμηση των εικόνων.

Επιπλέον, εάν υπάρχει φθορίζον ή τεχνητός φωτισμός σε ένα περιβάλλον λήψης, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία Anti-flicker για να επιτρέψουν στην α7 III να ανιχνεύσει αυτόματα τη συχνότητα του φωτός και τον χρόνο λήψης του κλείστρου για να ελαχιστοποιήσει την επίδρασή του στις φωτογραφίες που θα τραβηχτούν. Αυτό ελαχιστοποιεί τυχόν παραμορφώσεις στο παραχθέν υλικό ή του χρώματος που μπορεί μερικές φορές να εμφανίζονται στο επάνω και στο κάτω μέρος των εικόνων που έχουν τραβηχτεί σε υψηλές ταχύτητες κλείστρου.

Υψηλής Ποιότητας 4K Βίντεο

Η νέα α7 III είναι επίσης εξαιρετικά ικανή όταν βρίσκεται σε λειτουργία λήψης βίντεο, προσφέροντας 4K (3840x2160 pixels) καταγραφή βίντεο σε όλο το πλάτος του full-frame αισθητήρα. Σε λειτουργία λήψης βίντεο, η φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιεί πλήρη ανάγνωση pixel χωρίς τη διαδικασία συγχώνευσης γειτονικών pixel (pixel binning) για να συλλέξει περίπου 2,4 φορές την ποσότητα των δεδομένων που απαιτούνται για ταινίες 4K και, στη συνέχεια, να το προσδιορίσει ώστε να παράγει υψηλής ποιότητας υλικό 4K με εξαιρετικές λεπτομέρειες και βάθος.

Ένα προφίλ εικόνας HLG (Hybrid Log-Gamma) είναι διαθέσιμο και στην α7 III, το οποίο υποστηρίζει μια ροή εργασίας Instant HDR, επιτρέποντας στις τηλεοράσεις συμβατές με HDR (HLG) να αναπαράγουν όμορφες, αληθοφανείς 4K HDR εικόνες. Επιπλέον, τα S-Log2 και S-Log3 είναι διαθέσιμα για αυξημένη ευελιξία διαχωρισμού χρωμάτων, καθώς και η λειτουργία Zebra, ο Display Gamma βοηθός και η καταγραφή μεσολάβησης. Η κάμερα μπορεί επίσης να εγγράψει Full HD στα 120 fps έως και 100 Mbpsvi, επιτρέποντας την αναθεώρηση του βίντεο και τελικά την επεξεργασία του σε αργής κίνησης βίντεο 4x ή 5x σε ανάλυση Full HD με παρακολούθηση AF.

Αναβαθμισμένη Κατασκευή, Σχεδίαση Και Προσαρμογή

Η πιο πρόσφατη full-frame φωτογραφική μηχανή της Sony είναι εξοπλισμένη με μια ποικιλία βελτιωμένων δυνατοτήτων που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά στην α9 και στη συνέχεια στην α7R III. Αυτές περιλαμβάνουν διπλή υποδοχή πολυμέσων, με υποστήριξη στη μία υποδοχή για κάρτες μνήμης SD τύπου UHS-II. Οι χρήστες έχουν μια ποικιλία επιλογών για την αποθήκευση του περιεχομένου τους, συμπεριλαμβανομένης της ξεχωριστής εγγραφής JPEG/RAW, της ξεχωριστής εγγραφής σταθερής εικόνας/ ταινίας, της εγγραφής αναμετάδοσης και πολλά άλλα. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έχει επεκταθεί επίσης, -με μέτρηση CIPA έως και 710 λήψεις ανά φόρτισηviii, προσφέρει τη μεγαλύτερηvii διάρκεια ζωής μπαταρίας από κάθε άλλη Mirrorless κάμερα.  Η νέα φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιεί την μπαταρία NP-FZ100 της σειράς Z της Sony που έχει περίπου 2,2 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα από την μπαταρία NP-FW50 της σειράς W που χρησιμοποιείται στην α7 II.

Η νέα κάμερα διαθέτει τη λειτουργία "Το μενού μου", η οποία επιτρέπει σε έως και 30 στοιχεία μενού να καταγράφονται για άμεση ανάκληση, όταν χρειάζεται. Οι χρήστες μπορούν επίσης να πραγματοποιήσουν αξιολογήσεις με μέτρο βαθμολόγησης «αστεριών» στις φωτογραφίες τους μέσω των στοιχείων ελέγχου κάμερας για ευκολότερη αναπαραγωγή και προεπισκόπηση της εικόνας αλλά και για να επεξεργαστούν τους τρεις πρώτους χαρακτήρες όλων των αρχείων σταθερών εικόνων. Επιπλέον, υπάρχουν συνολικά 81 λειτουργίες, με τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν στα 11 προσαρμοσμένα κουμπιά που διαθέτει η φωτογραφική, ενώ είναι ανθεκτική στη σκόνη και την υγρασία.

Η α7 III διαθέτει  τον υψηλής ευκρίνειας και  υψηλής αντίθεσης, με δυνατότητα γρήγορης έναρξης XGA OLED Tru-Finder™,  που διαθέτει περίπου 2,3 εκατομμύρια κουκίδες για εξαιρετικά ακριβή και αληθοφανή αναπαραγωγή λεπτομερειών. Οι ρυθμίσεις ποιότητας εμφάνισης "Standard" ή "High" είναι επίσης διαθέσιμες τόσο για το σκόπευτρο όσο και για την οθόνη. Η νέα φωτογραφική έχει ακόμα τη δυνατότητα να μεταφέρει αρχεία σε smartphone, tablet, υπολογιστή ή διακομιστή FTP μέσω Wi-Fi®, προσφέροντας ταυτόχρονα έναν τερματικό USB Type-C ™ SuperSpeed ​​USB (USB 3.1 Gen 1) για αυξημένη ευελιξία στην παροχή ρεύματος και ταχύτερη ταχύτητα μεταφοράς εικόνας κατά τη διάρκεια συνδεδεμένης λήψης.

Η νέα α7 III διαθέτει ακόμα το νέο λογισμικό προγραμμάτων που ονομάζεται «Imaging Edge», το οποίο επεκτείνει τις δημιουργικές δυνατότητες καθ’ όλη τη διαδικασία λήψης - από την αρχική μορφή επεξεργασίας έως και την τελική. Το «Imaging Edge» παρέχει τρεις εφαρμογές για υπολογιστή που ονομάζονται «Remote», «Viewer» και «Edit», διαθέσιμες για download δωρεάν, οι οποίες υποστηρίζουν ζωντανές λήψεις μέσω  υπολογιστή (PC) και ανάπτυξη RAW. Στην πιο πρόσφατη έκδοση 1.1, έχουν υλοποιηθεί αρκετές βελτιώσεις, όπως περίπου 10% ταχύτερη μεταφορά δεδομένων για απομακρυσμένη λήψη από PC (συνδεδεμένη λήψη με PC) και περίπου 65% βελτίωση στην ταχύτητα απόκρισης για επεξεργασία εικόνας RAW. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα υποστήριξης Edge Imaging: www.sony.net/disoft/d/

Η φωτογραφική μηχανή είναι επίσης συμβατή με μια μεγάλη ποικιλία αξεσουάρ Sony E-mount μηχανών, συμπεριλαμβανομένου του φορτιστή μπαταρίας BC-QZ1, της Vertical Grip VG-C3EM.

Η νέα α7 III θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Μάρτιο του 2018, είτε μεμονωμένα είτε σε κιτ με τον φακό SEL2870.

 

 

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment