16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Sony α7R II. Μια νέα φωτογραφική εμπειρία

    [Δ.Τ] Η Sony παρουσίασε τη νέα της ναυαρχίδα, τη full-frame φωτογραφική μηχανή χωρίς καθρέπτη, α7R II (ILCE-7RM2). Η νέα φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς, α7R II διαθέτει τον πρώτο στον κόσμο full-frame αισθητήρα οπίσθιου φωτισμού Exmor R CMOS, ο οποίος αποδίδει υψηλή ανάλυση (περίπου 42,4 ενεργά megapixels), υψηλή ευαισθησία (με δυνατότητα επέκτασης έως ISO 102400) και υψηλή ταχύτητα απόκρισης της αυτόματης εστίασης, έως και 40% ταχύτερη από την πρώτη α7R, χάρη στα 399 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση αντίθεσης AF.

     1433962255-md-sonyalpha_lg

    Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει επίσης ένα σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων που έχει «δανειστεί» από την α7 II, ενώ μπορεί να βγάζει φωτογραφίες και να γυρίζει βίντεο 4K σε πολλά φορμά, όπως το Super 35mm (χωρίς τη διαδικασία συγχώνευσης γειτονικών pixel binning) και το full-frame, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, παγκοσμίως, στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Επιπλέον, διαθέτει ένα σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder, που αναβάθμισε πρόσφατα αποδίδοντάς του τη μεγαλύτερη μεγέθυνση σκοπεύτρου στον κόσμο (0,78x).

    Υψηλή ανάλυση, υψηλή ευαισθησία και υψηλή ταχύτητα απόκρισης

    Ο νέος αισθητήρας CMOS με 42,4 megapixels και οπίσθιο φωτισμό είναι ο πιο προηγμένος, ευέλικτος και με την υψηλότερη ανάλυση full-frame αισθητήρας εικόνας που έχει κατασκευάσει μέχρι τώρα η Sony. Χάρη σε αυτόν τον αισθητήρα, η α7R II μπορεί να φτάσει σε νέα επίπεδα ποιότητας, ευαισθησίας και ταχύτητας απόκρισης. Στο παρελθόν, πολλοί φωτογράφοι έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα στην υψηλή ανάλυση και την υψηλή ταχύτητα ή την υψηλή ανάλυση και την υψηλή ευαισθησία, όταν διάλεγαν τη φωτογραφική τους μηχανή. Με τη νέα α7R II δεν χρειάζεται να κάνετε καμία θυσία, χάρη στον καινοτόμο αισθητήρα εικόνας.

    Ο αισθητήρας με 42,4 megapixels συνδυάζει τη δομή φακού χωρίς κενά (gapless on-chip lens design) και την επικάλυψη κατά της αντανάκλασης στην επιφάνεια του αισθητήρα, ώστε να βελτιώσει δραματικά την αποτελεσματικότητα στη συλλογή φωτός, με αποτέλεσμα υψηλή ευαισθησία με απόδοση χαμηλού ψηφιακού θορύβου και μεγάλο δυναμικό εύρος. Ως εκ τούτου, η φωτογραφική μηχανή μπορεί να βγάζει φωτογραφίες με ένα εντυπωσιακό εύρος ISO από 100 έως 25600, το οποίο μπορεί να επεκταθεί σε ISO από 50 έως 102400ii.

    Επιπλέον, η δομή οπίσθιου φωτισμού του αισθητήρα, με μια επεκτεινόμενη κλίμακα κυκλώματος και το σχεδιασμό καλωδίωσης χαλκού, προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα μετάδοσης και διασφαλίζει την υψηλή ανάλυση λήψης του περιεχομένου, χωρίς να θυσιάζεται η ευαισθησία. Ταχύτερη, εξάλλου, είναι και η αποστολή δεδομένων 3,5 φορές, σε σχέση με την ταχύτητα της αρχικής α7R.

    Η νέα α7R II συνδυάζεται ιδανικά με τη μεγάλη συλλογή φακών FE της Sony (συμβατοί full-frame φακοί E-mount 35mm), και διαθέτει επεξεργαστή εικόνας BIONZ X υψηλής ταχύτητας, ο οποίος προσφέρει εκπληκτικές λεπτομέρειες και διασφαλίζει χαμηλό ψηφιακό θόρυβο στις φωτογραφίες και τα βίντεο. Τα τοπία αποτυπώνονται με την υψηλότερη δυνατή ανάλυση και καθαρότητα, αφού η μηχανή δεν διαθέτει οπτικό φίλτρο χαμηλών συχνοτήτων.

    Η α7R II είναι εξοπλισμένη με ένα νέο κλείστρο υψηλής αντοχής για τη μείωση των δονήσεων, χάρη στο οποίο αποδίδει 50% λιγότερες δονήσεις από τις κινήσεις του κλείστρου σε σχέση με την προκάτοχό της, και έχει έναν κύκλο ανθεκτικότητας 500.000 λήψεων, κατά προσέγγιση. Μπορείτε, ακόμα, να ρυθμίσετε τη φωτογραφική μηχανή στη λειτουργία Silent Shooting, ώστε να βγάζετε φωτογραφίες αθόρυβα χωρίς καμία δόνηση ή κίνηση του αισθητήρα.

    Ο νέος αισθητήρας εικόνας διαθέτει 399 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης – την ευρύτερη κάλυψη αυτόματης εστίασης, παγκοσμίως, σε έναν αισθητήρα full-frame – τα οποία συνεργάζονται με 25 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση αντίθεσης, ώστε να επιτυγχάνεται απόκριση εστίασης 40% ταχύτερη από ότι στο αρχικό μοντέλο. Η α7R II χρησιμοποιεί έναν προηγμένο αλγόριθμο ανίχνευσης κίνησης, σε συνδυασμό με το υβριδικό σύστημα Fast Hybrid AF, ώστε να επιτυγχάνει έως και 5fps συνεχούς λήψης με παρακολούθηση της αυτόματης εστίασης.

    Επιπρόσθετα, το σύστημα σημείων αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης, που διαθέτει η α7R II, συνεργάζεται άριστα με τους φακούς A-mount της Sony, όταν τοποθετούνται στη μηχανή με τον προσαρμογέα LA-EA3 ή τον LA-EA1. Με αυτόν τον τρόπο, οι φωτογράφοι απολαμβάνουν την ευρεία κάλυψη αυτόματης εστίασης που προσφέρουν τα 399 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης, υψηλής ταχύτητας απόκριση και υψηλή απόδοση παρακολούθησης με μεγαλύτερη γκάμα φακών. Έτσι,  σηματοδοτείται η πρώτη φορά όπου το σύστημα αυτόματης εστίασης μιας φωτογραφικής μηχανής χωρίς καθρέπτη επιτυγχάνει υψηλή απόδοση με φακούς που είχαν αρχικά σχεδιαστεί για τις DSLR.

    sony-a7r-ii-mirrorless

    Σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων, βελτιωμένο για 42,4 megapixels

    Η νέα ναυαρχίδα της Sony, η α7R II είναι εξοπλισμένη με ένα καινοτόμο σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων, το οποίο έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να υποστηρίζει τη δυνατότητα λήψης υψηλής ανάλυσης, που διαθέτει. Αυτό το προηγμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας είναι παρόμοιο με το σύστημα που ενσωμάτωνε η α7 II και διορθώνει το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής σε πέντε άξονες, στη διάρκεια της λήψης, αλλά και το κούνημα σε γωνία (κινήσεις κάθετης και οριζόντιας περιστροφής), που συμβαίνει συνήθως όταν κάνετε λήψεις με τηλεφακό, το κούνημα κατά μήκος των αξόνων X και Y, που γίνεται αντιληπτό όσο αυξάνεται η μεγέθυνση στη φωτογράφηση και το κούνημα κυκλικής περιστροφής (roll) που επηρεάζει, συχνά, την εγγραφή βίντεο. Αυτό το σύστημα αντιστάθμισης για το κούνημα της μηχανής ισοδυναμεί με έως 4,5 βήματα υψηλότερη ταχύτητα κλείστρου.

    Επιπλέον, το σύστημα οπτικής σταθεροποίησης 5 αξόνων συνεργάζεται με τους φακούς α της Sony, που διαθέτουν σύστημα οπτικής σταθεροποίησης optical SteadyShot (OSS), και παρέχει μέγιστη σταθεροποίηση και καθαρότητα. Παρουσιάζει, εξάλλου, αξιοθαύμαστη απόδοση και με τους φακούς α A-mount της Sony χωρίς ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης, που τοποθετούνται με έναν συμβατό προσαρμογέα. Μπορείτε να δείτε μια προεπισκόπηση των εφέ της σταθεροποίησης με live προβολή στην LCD οθόνη ή στο OLED σκόπευτρο της μηχανής.

    Απαράμιλλη λήψη ταινιών σε 4K

    Μεταξύ των εντυπωσιακών χαρακτηριστικών του βίντεο της νέας φωτογραφικής μηχανής α7R II της Sony περιλαμβάνεται και η δυνατότητα εγγραφής ταινιών σε ποιότητα 4K (QFHD 3840×2160) είτε σε λειτουργία Super 35mm crop, είτε σε λειτουργία full-frame.

    Στη λειτουργία Super 35mm, η φωτογραφική μηχανή συλλέγει πλήθος πληροφοριών, από περίπου 1,8 φορές περισσότερα pixels από την ανάλυση 4K χρησιμοποιώντας την πλήρη ανάγνωση των pixel, χωρίς τη διαδικασία συγχώνευσης γειτονικών pixel (pixel binning) και υπερδειγματοληπτεί τις πληροφορίες, ώστε να παράγει ταινίες 4K με ελάχιστο μουαρέ και ”jaggies”.

    Στη λειτουργία full-frame, η α7R II χρησιμοποιεί το πλήρες εύρος του αισθητήρα 35mm για εγγραφή 4K, δίνοντας στους φωτογράφους τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τη μεγάλη εκφραστική ισχύ του αισθητήρα. Είναι η πρώτη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή στον κόσμο που προσφέρει αυτήν την ενσωματωμένη δυνατότητα εγγραφής 4Κ σε φορμά full-framei.

    Η φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιεί το προηγμένο codec XAVC S στη λήψη βίντεο, το οποίο εγγράφει σε υψηλή ταχύτητα bit 100 Mbps κατά την εγγραφή σε 4K, και σε 50 Mbps κατά τις λήψεις σε full HD.

    Επιπλέον, η α7R II διαθέτει μια πλειάδα λειτουργιών, όπως τις Picture Profile, S-Log2 Gamma και S-Gamut, τη λήψη υψηλής ταχύτητας κάδρου στα 120fps σε ανάλυση HD (720p), τον κωδικό χρόνου, την καθαρή έξοδο HDMI και άλλες, που υποστηρίζουν τη ροή εργασιών επαγγελματικών βίντεο.

    Βελτιωμένος σχεδιασμός, λειτουργικότητα και αξιοπιστία

    Η νέα full-frame φωτογραφική μηχανή α7R II διαθέτει αναβαθμισμένο σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder με ασφαιρικό φακό διπλής όψης, που αποδίδει τη μεγαλύτερη μεγέθυνση στον κόσμο σε σκόπευτρα της τάξης του 0,78x, για πεντακάθαρη προεπισκόπηση εικόνας και αναπαραγωγή σε όλη την περιοχή προβολής. Η επικάλυψη ZEISS T συμβάλει, επίσης, στη μείωση των ανεπιθύμητων αντανακλάσεων που παρεμποδίζουν την εμπειρία της λήψης.

    Η φωτογραφική μηχανή σάς προσφέρει μια σταθερή, επαγγελματική αίσθηση, χάρη στον ελαφρύ και ανθεκτικό σχεδιασμό της από κράμα μαγνησίου, ενώ έχει επανασχεδιαστεί η λαβή και το κουμπί του κλείστρου της, ως προς αυτά της προκατόχου της. Διαθέτει, ακόμα, ένα νέο μηχανισμό ο οποίος, πολύ πρακτικά, κλειδώνει τον περιστροφικό δακτύλιο λειτουργιών, καθώς και ένα μεγάλο εύρος προσαρμόσιμων λειτουργιών και κουμπιών που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς φωτογράφους.

    Η νέα φωτογραφική μηχανή α7R II είναι συμβατή με Wi-Fi και NFC και πλήρως λειτουργική με την εφαρμογή PlayMemories Mobile της Sony, που διατίθεται για πλατφόρμες Android και iOS, καθώς και με τη μεγάλη σειρά εφαρμογών PlayMemories Camera Apps της Sony, η οποία έρχεται να προσθέσει και άλλες δημιουργικές δυνατότητες στη φωτογραφική μηχανή. Μπορείτε, δηλαδή, να απολαύσετε ακόμα περισσότερη δημιουργικότητα βγάζοντας φωτογραφίες σε time-lapse, χάρη στην νέα εφαρμογή “Angle Shift add-on”με την οποία οι χρήστες μπορούν, εύκολα, να προσθέσουν εφέ pan, tilt και zoom στις φωτογραφίες time-lapse, χωρίς να διαθέτουν επιπρόσθετο εξοπλισμό ή λογισμικό για ηλεκτρονικό υπολογιστή. Μάθετε περισσότερα στην τοποθεσία www.sony.net/pmca.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles