20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Sony και Apple δίνουν τα χέρια για να φέρουν το Apple Pay στην Ιαπωνία!

    Η σημερινή μέρα (7/9) είναι πολύ σημαντική τόσο για την Apple όσο και για τη Sony, καθώς η πρώτη θα παρουσιάσει το νέο iPhone, ενώ η δεύτερη αναμένεται να σηκώσει την  κουρτίνα για το PlayStation Neo και το PlayStation Slim. H μέρα λοιπόν δικαιωματικά ανήκει και στις δύο και παρόλο που φαινομενικά οι δύο τους μοιάζουν να έχουν μεγάλες διαφορές, δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να δούμε τους δύο κολοσσούς να έρχονται πιο… κοντά.

    Apple Pay Photo 1

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ένα report του έγκριτου Nikkei η Sony και η Apple φέρονται να έχουν δώσει τα χέρια, σε μία προσπάθεια να “κτίσουν” την κατάλληλη υποδομή και να φέρουν το Apple Play στην Ιαπωνία. Αυτού του είδους η κίνηση δεν είναι πρωτόγνωρη για την γνωστή εταιρεία, καθώς στην Κίνα είχαμε το παράδειγμα της συνεργασίας ανάμεσα στην Apple και στην UnionPay. Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στο εν λόγω report, η Apple και η Sony δεν χρειάζεται να αναπτύξουν μία νέα πλατφόρμα για το Apple Play, καθώς η ιαπωνική εταιρεία έχει ήδη δημιουργήσει την κατάλληλη υποδομή μέσω της πλατφόρμας FeliCa Networks (πρόκειται για ένα είδος ανέπαφων RFID-based συναλλαγών). To report αναφέρει ότι το Apple Pay ενδέχεται να είναι διαθέσιμο στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου μέσα στο 2017 και αναμφίβολα εάν τελικώς ισχύσει η συγκεκριμένη συνεργασία, σίγουρα θα αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες στον τομέα των νέων τεχνολογιών.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles