17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Sony Bravia 43’ XE70 Review «H elegant 4K HDR Smart TV»!

    Η Sony ως γνωστόν πρόκειται για ένα brand στον τομέα των τηλεοράσεων που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Επί δεκαετίες θέτει διαρκώς νέα στάνταρ στην αγορά των τηλεοράσεων με καινοτόμα concepts που διδάσκουν την πρωτοπορία και κάνουν πολλούς άλλους κατασκευαστές να θέλουν να τα ακολουθήσουν. Οι τηλεοράσεις της Sony βασίζονται σε τρία βασικά διακριτά χαρακτηριστικά, καθώς συνδυάζουν εκπληκτική ποιότητα εικόναςout-of-the box content και απαράμιλλο design, σε σημείο μάλιστα που να μπορούν να θεωρηθούν τμήμα της διακόσμησης του σπιτιού. Πριν από μερικές ημέρες είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την Sony XE70 (43ΧΕ7096), μία 43αρά smart TV που δημιουργήθηκε για να  κλέψει τις εντυπώσεις όχι μόνο με την σχεδίαση της, αλλά και με τις εξελιγμένες δυνατότητες που προσφέρει στον τομέα του 4K HDR, το οποίο αποτελεί το νέο τεχνολογικό στάνταρ στις τηλεοράσεις.

    Sony Bravia Xe70 (2)

     

    She’s got the looks!

    Λένε ότι δεν μπορείς να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του, ωστόσο με την περίπτωση της XE70 η πρώτη (εξωτερική) εντύπωση είναι ικανή να σε κερδίσει. Οι λεπτές γραμμές, το borderless design που είναι “must” και η προσεγμένη βάση που χαρίζει στιβαρότητα και μοναδική αισθητική φανερώνουν ότι το σχεδιαστικό team της Sony δούλεψε εντατικά για να καταστήσει την XE70 όχι μόνο όμορφη εξωτερικά αλλά και συγχρόνως εύχρηστη και λειτουργική. Παράλληλα, το αλουμινένιο frame που αγκαλιάζει περιμετρικά το display αποδεικνύει τον premium χαρακτήρα που έχει εμφυσήσει η Sony στην συγκεκριμένη σειρά τηλεοράσεων. Κομψή και μινιμάλ, ένα από τα πλεονεκτήματα της XE70 είναι ότι σχεδιαστικά είναι μελετημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να σας δίνει τη δυνατότητα για να κρύβετε και να τακτοποιείτε τα καλώδια στο πίσω μέρος της τηλεόρασης, όμορφα και απλά. Σε ότι έχει να κάνει με τα διαθέσιμα ports στο πίσω και στο πλαϊνό μέρος της μπορούμε να διακρίνουμε: 1 κλασική θύρα για τη σύνδεση RF κεραίας, 3xHDMI, 1xHDMI ARC, 1xcomposite, 3xUSB 2.0, όπως επίσης και digital out και audio output 3.5mm για ακουστικά.

    Sony Bravia Xe70 (4)

     

    A world full of colors & sound!

    Η Sony επί δεκαετίες έχει συνδεθεί με τα εκπληκτικά displays των τηλεοράσεων της και η XE70 δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα. Δίνοντας έμφαση στην λεπτομέρεια και στη ζωντάνια της εικόνας, το 4K HDR EDGE LED panel (ανάλυσης στα 3840×2160 pixels με πλευρικό φωτισμό) δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Η Sony γνωρίζει καλά το πώς να δημιουργεί ποιοτικά panels και εδώ με την XE70 είναι εμφανές ότι επιχειρεί να μεταδώσει στον θεατή το πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα βασιζόμενη σε μία σειρά από ανεπτυγμένες τεχνολογίες που έχει αναπτύξει in-house. Η 4Κ X-Reality PRO engine, πρόκειται για μία εξελιγμένη τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας, η οποία δύναται να αναλύσει τα δεδομένα εικόνας, ρυθμίζοντας μεμονωμένα μία σειρά από παραμέτρους που αφορούν στο χρώμα, στο contrast και στο περίγραμμα. Το αποτέλεσμα; Πεντακάθαρη εικόνα και τέλειο brightness με απόλυτα ρεαλιστική λεπτομέρεια η οποία υποβοηθείται από το σύστημα LiveColour. Η 4K X-Reality PRO engine δεν αποτελεί το μοναδικό high-tech feature που θα συναντήσετε στην 4K HDR TV της Sony, καθώς επιπλέον υποστηρίζει την τεχνολογία Motionflow XR. Προσθέτοντας παραπάνω frames στα ήδη υπάρχοντα, η κίνηση των αντικειμένων που απεικονίζονται στην οθόνη διακρίνεται για την απίθανη ομαλότητα και για τον ρεαλισμό που προσφέρει στον θεατή.

    Sony Bravia Xe70 (5)

     

    Σε γενικές γραμμές, η XE70 προσφέρει εκπληκτική αναπαραγωγή χρωμάτων, άκρως ικανοποιητική ποιότητα εικόνας, αλλά και πεντακάθαρο 4K HDR που παράγει ένα απίστευτο «crisp» οπτικό αποτέλεσμα. Παράλληλα, οι δυνατότητες upscaling που προσφέρει η X-Reality PRO engine αναβαθμίζουν την ποιότητα «pixel by pixel». Αξίζει να σημειωθεί πως εάν σας αρέσει το gaming και συνδέσετε ένα PlayStation 4 Pro, που ως γνωστόν εκμεταλλεύεται το 4K HDR στο έπακρον, τότε θα δείτε να ξεκλειδώνετε στην τηλεόραση σας η πλήρη δυναμική της τελευταίας κονσόλας της οικογένειας των PlayStation 4.

    Sony Bravia Xe70 (3)

     

    Οι ευχάριστες εκπλήξεις όμως δεν περιορίζονται μόνο στην εκπληκτική ποιότητα εικόνας που αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά της XE70, αλλά και στον ήχο. Εάν θεωρείτε ότι ο ήχος είναι η «Αχίλλειος πτέρνα» των περισσοτέρων σύγχρονων τηλεοράσεων, η πρόταση της Sony σίγουρα θα σας κάνει να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας. H αποκλειστική τεχνολογία ClearAudio+ προσφέρει μία εκπληκτικά immersive surround εμπειρία ήχου (με συνολική ισχύ στα 20W), ενώ σε συνδυασμό με το DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) προσφέρεται ακόμη πιο «φυσικός» ήχος που απλώνεται στον χώρο. Σε αυτό συμβάλλει και η κινηματογραφική προσέγγιση που πηγάζει από το σύστημα S-Force Front Surround, το οποίο μιμείται τον τρόπο που ο ανθρώπινος εγκέφαλος συνδυάζει τις ηχητικές πηγές, για να προσφέρει την σωστή ένταση ήχου, τη σωστή χρονική καθυστέρηση και το σωστό φάσμα ηχητικών κυμάτων. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η τέλεια εξομοίωση του 3D ήχου και αν μη τι άλλο κάθε ταινία ή game μετατρέπεται σε ένα πραγματικό ηχητικό ταξίδι.

    Sony Bravia Xe70 (1)

    4Κ… journey!

    Η Sony Bravia XE70 δεν απογοητεύει όμως ούτε σε ότι έχει να κάνει με τα Smart TV features της και όπως κάθε σύγχρονη τηλεόραση που ανήκει στην οικογένεια των έξυπνων τηλεοράσεων έρχεται με built-in Wi-Fi (802.11 b/g/n) για εύκολη online σύνδεση. Η πρόταση της Sony βασίζεται σε ένα Linux-based OS, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα για άνετο σερφάρισμα μέσω του built-in Opera browser. Τα καλά νέα μάλιστα είναι ότι μπορείτε να κατεβάσετε και να προσθέσετε μία σειρά από apps μέσω του Opera App Store και έτσι να εμπλουτίσετε ακόμη περισσότερο την smart εμπειρία που προσφέρει η TV (υποστηρίζει Netflix και Amazon Video). Μάλιστα, ως αρκετά βολικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα κουμπί YouTube, το οποίο βρίσκεται στο remote control και με το πάτημα του σας μεταφέρει άμεσα στην αγαπημένη video streaming πλατφόρμα. Επιπλέον, δεν θα μπορούσε να μην εκθειάσουμε την δυνατότητα εγγραφής τηλεοπτικών προγραμμάτων από τη θύρα USB σε εξωτερικό σκληρό δίσκο (υποστηρίζει χωρητικότητες έως 2TB), ενώ παράλληλα ο built-in media player που διαθέτει μπορεί να αναπαραγάγει με άνεση τα σημαντικότερα formats εικόνας και ήχου.

    Sony Bravia Xe70 (6)

     

    Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι η XE70 αποτελεί μία από τις πιο συμφέρουσες επιλογέςσε ότι αφορά τον κόσμο του . Με εντυπωσιακά λεπτές γραμμέςυψηλά production values, εντυπωσιακά features στην εικόνα και δυναμικό ήχο (που σπάνια συναντάς σε αυτού του τύπου τις smart TVs) αποτελεί μία must-have λύση για όλους εκείνους που αναζητούν μία πρόταση που να προσφέρει 4Κ, αλλά να μην κοστίζει μία περιουσία (η τιμή της είναι στα 750 ευρώ). Εάν θέλετε λοιπόν να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στον κόσμο του 4K, η XE70 θα αποτελέσει την καλύτερη συντροφιά σας!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles