18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Sony Digital Paper: αυτό είναι το πρώτο gadget που αντικαθιστά (με αξιώσεις) το σημειωματάριο

    To βινύλιο αντικαταστάθηκε (δυστυχώς) από τα mp3. Το βιβλίο, από τα e-books. Οι παιχνιδομηχανές, από τα tablets. Η αλληλογραφία, από τα emails. Οι κλήσεις φωνής, από τους messengers. Η κοινωνικοποίηση, από τα social media. Το μόνο αντικείμενο του «παλιού» κόσμου που παραμένει αναντικατάστατο, πραγματικά αναντικατάστατο, είναι αυτό το κομμάτι χαρτί, το σημειωματάριο, στο οποίο γράφουμε κάτι. Είτε είναι σημειώσεις, είτε λίστα με ψώνια, είτε ιδέες. Μέχρι τώρα.

    2blue_image

    Η Sony, σε μία θαρραλέα κίνηση, λανσάρει στο εμπόριο (πολύ διακριτικά είναι αλήθεια) το Sony Digital Paper, την πρώτη συσκευή που έρχεται, με πραγματικές αξιώσεις, να αντικαταστήσει το σημειωματάριο, το μόνο «εργαλείο» που αντιστέκεται ακόμα σθεναρά στην ψηφιακή εποχή.

    Το Sony Digital Paper είναι ουσιαστικά ένας E-ink reader στο μέγεθος ενός φύλλου Α4, o οποίος όμως έχει μία απολύτως λειτουργική και απολύτως εύκαμπτη οθόνη στην οποία μπορεί κάποιος να γράψει με το stylus, να σημειώσει, να αποθηκεύσει και να μοιραστεί τα έγγραφά του online.

    Το γεγονός ότι είναι μία e-ink συσκευή της επιτρέπει να έχει εξαιρετική αναγνωσιμότητα ακόμα και κάτω από τον ήλιο, ενώ η αυτονομία της μπαταρίας της, μπορεί να φτάσει τις 3 εβδομάδες. Το Sony Digital Paper συνδέεται στο διαδίκτυο για να μπορεί κάποιος να διαμοιραστεί τα αρχεία ή τις σημειώσεις του, ενώ διαθέτει μνήμη 4GB, η οποία μπορεί να επεκταθεί με SD Card. Το πάχος του είναι όσο και περίπου 30 φύλλα χαρτιού Α4 και το βάρος του στα 357 γραμμάρια.

    1yellow_image

    Μην αναρωτιέστε. Μία συσκευή όπως το Sony Digital Paper δεν μπορεί να υποκαταστήσει κανένα Android tablet της Sony, ούτε κάποιο iPad. Για όσους όμως βρίσκονται στους χώρους που ένα σημειωματάριο είναι αναγκαίο, είτε γιατί παρακολουθούν κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, είτε συμμετέχουν σε κάποιο meeting, είτε κάνουν review κάποιο έγγραφο, το Sony Digital Paper είναι μάλλον η μόνη συσκευή που μπορεί να μπει στην εργαλειοθήκη τους μαζί με το laptop τους.

    Και μην αναρωτιέστε επίσης για την τιμή του ή την διαθεσιμότητά του κι αν θα είναι τόσο απλό να το βρείτε όσο ένα σημειωματάριο. Η Sony δηλώνει στη σελίδα της ότι η τιμή είναι διαθέσιμη μετά από αίτημα. Στο Gizmodo και το Tech Crunch διαβάζουμε πως η τιμή του θα είναι στα 1100 δολάρια, ενώ θα είναι διαθέσιμο στην Αμερικανική αγορά από τον Μάιο.

    Όμως… αν και δεν είναι ακόμα η συσκευή που θα τρέξει ο κόσμος να αγοράσει, πιστεύουμε πως το Sony Digital Paper είναι ίσως η πιο σημαντική συσκευή που έχει ανακοινωθεί το τελευταίο 12μηνο. Κι όπως όλες οι πραγματικά καινοτόμες συσκευές, η αξία της δεν έρχεται να μετρηθεί με τα megapixels και την RAM, αλλά με την χρηστικότητά της. Και σ’ αυτό τον τομέα, το γεγονός ότι, δηλαδή, αντικαθιστά το σημειωματάριο, καταγράφεται στην ιστορία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles