BREAKING

Sony Ericsson Xperia X10 mini

Γιατί να κουβαλάτε διαρκώς μαζί σας ένα XPERIA X10i τόσο μεγάλο σε διαστάσεις, σε επεξεργαστική ισχύ, μνήμη και... τιμή; Οι σχεδιαστές της Sony Ericsson δουλεύουν για εσάς λοιπόν και διέθεσαν πριν λίγο καιρό το λιλιπούτειο αδελφάκι του που ακούει στο –όχι και τόσο πρωτότυπο- όνομα, Χ10 mini.

Το περιορισμένων διαστάσεων smartphone βασίζεται στην πολλά υποσχόμενη πλατφόρμα Android OS 1,6, χωρίς όμως να υπάρχει μέχρι στιγμής ενημέρωση για το αν θα αναβαθμιστεί στην ήδη διαθέσιμη έκδοση 2.1 που – κακά τα ψέματα- προσφέρει πολλά περισσότερα από τη συγκεκριμένη έκδοση που «φοράει». Η... σμίκρυνση της συσκευής είχε ως αποτέλεσμα και τη μείωση στην επεξεργαστική ισχύ του μοντέλου, το οποίο τώρα «τρέχει» με ασφάλεια στα 600MHz, χωρίς όμως αυτό να γίνεται εμφανές στο μέσο χρήστη. Σημαντική μείωση όμως είχαμε και στην μνήμη του μοντέλου, η οποία αγγίζει πλέον τα 128ΜΒ, χωρίς να υπολογίζουμε σε αυτή και την κάρτα microSD των 2GB με την οποία διαθέτει το μοντέλο η Sony Ericsson.
Αφού μειώθηκαν όλα, τι... αυξήθηκε; Σίγουρα το ενδιαφέρον των έμπειρων χρηστών, αφού πλέον ο πολύ περιορισμένος όγκος της συσκευής, την μετατρέπει σε αντικείμενο πόθου, λαμβάνοντας υπόψην φυσικά και τα τεχνικά της χαρακτηριστικά.
Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίσαμε –και εσείς πιστεύουμε– τον 3G πομποδέκτη με HSDPA και USUPA υποστήριξη, τη δυνατότητα σύνδεσης σε ασύρματα σημεία πρόσβασης (WLAN), την ανταλλαγή δεδομένων μέσω Bluetooth 2.1 τεχνολογίας ή microUSB υποδοχή κ.α.
Αν και αρχικά τα θεωρήσαμε φήμες, πρέπει να τονίσουμε τα εξωτερικά στοιχεία της συσκευής που μας έκαναν εντύπωση, όπως για παράδειγμα η αντιχαρακτική επίστρωση της οθόνης αφής του μοντέλου, η οποία το προστατεύει αλλά του χαρίζει ταυτόχρονα και μια αξιόλογη ευκρίνεια κάτω από το φως του ήλιου. Τη συγκεκριμένη ιδιότητα θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι λάτρεις της γραπτής επικοινωνίας, όση ώρα θα ανταλλάσουν SMS, MMS και push e-mail μηνύματα με γνωστούς και φίλους, ή θα «λιώνουν» το εικονικό QWERTY πληκτρολόγιο της συσκευής στο ασύρματο chatting μέσω Live MSN, Jabber, ICQ, Facebook κ.α.
Χαρίζοντας στο... δημιούργημά της, όσα περισσότερα μπορεί για να το στηρίξει, η Google φρόντισε να εφοδιάσει το X10 mini με κάθε χρήσιμη υπηρεσία της όπως: Gmail, Google Voice Search, Google Talk κ.α, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπει την πρόσβαση στην online multimedia «βιβλιοθήκη» του YouTube με εκατομμύρια εθιστικά video clips στη διάθεσή σας.
«Θύμα» της μείωσης του όγκου και των διαστάσεων της συσκευής έπεσε φυσικά και η οθόνη του, η οποία παρά τις μόλις 2,55 ίντσες της, δείχνει αρκετά μεγάλη, παραπλανώντας άθελά της τον αρχάριο χρήστη. Η ανάλυσή της θα μπορούσε σίγουρα να ήταν καλύτερη, όπως και το πάχος της συσκευής που αγγίζει αισίως τα 16 χιλιοστά. Το σύνολο των τεχνικών χαρακτηριστικών του λιλιπούτειου μοντέλου συμπληρώνει τέλος η ψηφιακή πυξίδα που «χώρεσαν» στις περιορισμένες του διαστάσεις, ένα πλήρες organizer/ημερολόγιο κ.α.
Το X10 mini ενσωματώνει τη δημοφιλή υπηρεσία μουσικής αναζήτησης TrackID η οποία μάλιστα τα πήγε περίφημα σε όλες τις αναζητήσεις μας.

Hint: Sony Ericsson VH-310 Black Bluetooth Headset
Με βάρος που δεν ξεπερνά τα 10 γρ. και δυνατότητα αναπαραγωγής καθαρού, ψηφιακού ήχου, το VH-310 θα συνεργαστεί άψογα με το X10 mini.

 

24 ώρες μαζί του:
UP:

• Σφαίρα πάνε τα μενού
• Μπράβο Google για της υπηρεσίες σου...
• Άνετο chat μέσω Faceboo
• Μόνο 88 γραμμάρια βάρος;
• Ξεχάσαμε που είναι ο φορτιστή μας, μαζί του...

DOWN:
• Δεν αντέχουμε το Android 1,6, όταν έχουμε δει το 2,1
• Καλή η TFT αλλά λίγο σκληρή...
• Στο βάρος κερδίζει, στο πάχος χάνει...
• VGA ανάλυση στα videos, μέτρια η ποιότητα όμως.

SPECS
OS Android 1.6
Επεξεργαστής Qualcomm MSM7227 600MHz
Μνήμη 128MB, 2GB microSD
Οθόνη 2,55’’, TFT αφής, 240x320 pixels
Κάμερα 5MPixels, αυτόματη εστίαση, LED φλας
Αυτονομία 285 ώρες αναμονή, 4 ώρες ομιλία
Διαστάσεις 83x50x16 χιλ. Βάρος 88 γρ.

Ο ειδικός είπε: Αν και προτιμούμε το X10 λόγω επεξεργαστή, το Χ10 mini μπορεί εύκολα να καλύψει το κενό, με τις λιλιπούτειες διαστάσεις του...

... και έβαλε: 9

www.sonyericsson.gr

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment