BREAKING

Sony Ericsson Xperia X2: Το Χ1 όπως θα ήθελες να είναι

Έχοντας μάθει πολλά από το «πάθημα» του Χ1, το Χ2 είναι πλέον πραγματικότητα πιο δυνατό, πιο εύχρηστο και πιο πρακτικό από ποτέ.

Ξεχάστε το Xperia X1 με τα αργά, νωχελικά του μενού και υποδεχθείτε τη νέα βελτιωμένη του έκδοση που ακούει στο... όχι τόσο πρωτότυπο όνομα Χ2! Πεπεισμένοι ότι υπάρχει (;) μέλλον στην πλατφόρμα των Windows Mobile οι τεχνικοί της Sony Ericsson δεν καταθέτουν τα όπλα και επιμένουν στο ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο, βελτιώνοντας το πρωτότυπο μοντέλο (Χ1) στα σημεία, αλλά και... λίγο παραπάνω. Έτσι το Χ2 βασίζεται στο ίδιο πολυμορφικό design με τον προκάτοχό του, το κυλιόμενο QWERTY πληκτρολόγιο δηλαδή που εμφανίζεται δειλά-δειλά από το κάτω μέρος της συσκευής, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του κατά τη σύνταξη e-mail (κυρίως) αλλά και SMS, MMS.
Μην φοβηθείτε βέβαια από τη γενικότερη εμφάνιση της συσκευής, αφού τα «φουσκώματα» και ο δυναμικός σχεδιασμός είναι μέσα στο πρόγραμμα σύμφωνα με τους τεχνικούς της Sony Ericsson, για να κάνουν τη συσκευή πιο ελκυστική σε σχέση με το... περσινό, «ουδέτερο» μοντέλο της. Το Χ2 βασίζεται σε μία σχετικά μικρή TFT οθόνη αφής, η οποία όμως προσφέρει κορυφαία ανάλυση που αγγίζει τα 480x800 pixels και αξιόλογη φωτεινότητα, χαρακτηριστικό που ζητάμε ολοένα και περισσότερο στην ηλιόλουστη χώρα μας. Όπως είναι φυσικό, βασίζεται στην έκδοση 6.5 των Windows Mobile, μπορεί όμως να λάβει την πολυπόθητη αναβάθμιση στην έκδοση 6.5.3, αλλά όχι και το «αποκορύφωμα» της μετάβασης στην επερχόμενη έκδοση 7 των Windows Phone Edition.
Στα ενδότερα του αξιόλογου smartphone κάνει «κουμάντο» ένας επεξεργαστής από την Qualcomm, χρονισμένος στα 528MHz μόλις, που σημαίνει ότι με δυσκολία μπορεί να σταθεί δίπλα στον ανταγωνισμό. Αρκετά ικανοποιητικές αποδεικνύονται πάντως τόσο η μνήμη RAM του Χ2 (256ΜΒ), όσο και τα επίπεδα της μνήμης ROM (512MB) για την αποθήκευση των βασικών αρχείων του λειτουργικού συστήματος, σίγουρα όμως θα χρειαστεί να το εφοδιάσετε με μία κάρτα μνήμης microSD, με χωρητικότητα μεγαλύτερη των 4GB. Τη διαχείριση όλων των τηλεφωνικών σας κλήσεων αλλά και την πλοήγηση στο mobile Internet, αναλαμβάνει ένας dual mode 3G πομποδέκτης με HSDPA/USUPA υποστήριξη για αρκετά υψηλές ταχύτητες πλοήγησης, ενώ αν θέλετε το κάτι παραπάνω, πατήστε το «ΟΝ» στη WLAN σύνδεση και επιλέξτε τον ασύρματο router σας για ταχύτητες πάνω από τα 55Mbps. Την πλοήγηση σε HTML sites θα αναλάβει ο Internet Explorer Mobile που διαθέτουν τα Windows, αλλά και ο Opera Mobile αν φυσικά θέλετε να τον εγκαταστήσετε στη συσκευή.
Στα υπόλοιπα τεχνικά του χαρακτηριστικά, να αναφέρουμε την παρουσία του Bluetooth 2.1 με A2DP υποστήριξη, την υποδοχή USB 2.0 για σύνδεση και συγχρονισμό δεδομένων με τον Η/Υ, την έξοδο TV-Out για σύνδεση με τη νέα 3D Plasma τηλεόραση που μόλις αποκτήσατε, τις εφαρμογές για πρόσβαση στο YouTube, αλλά και σε κάθε γνώριμο social network όπως Facebook, Twitter κ.α. Για το τέλος αφήσαμε τα... καλύτερα: τα διπλά στερεοφωνικά ηχεία, η υποδοχή για ακουστικά 3,5 χιλιοστών, ο δυναμικός player μουσικής και η ποιότητα του ήχου με την υπογραφή Sony, συνθέτουν ένα πολύ hot «πακέτο».

Το Xperia X2 ενσωματώνει τη δημοφιλή υπηρεσία μουσικής αναζήτησης TrackID η οποία μάλιστα τα πήγε υπέροχα σε όλες τις αναζητήσεις μας.
Θέτοντας τον «πήχη» αρκετά ψηλά σε σχέση με το περσινό μοντέλο, το Χ2 ενσωματώνει έναν ψηφιακό αισθητήρα ανάλυσης 8,1MPixels, με δυνατότητα λήψης φωτογραφιών στα 3264x2448 pixels με αυτόματη εστίαση, λειτουργία touch focus για να επιλέγετε με ένα άγγιγμα το σημείο εστίασης, LED φλας (με χαμηλή ένταση φωτός όμως) κ.α. Η εγγραφή video τα πάει πολύ καλύτερα, δημιουργώντας clip με ανάλυση 480x800 pixels στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο, παρακαλώ!

Δεν ξέρουμε τι λέτε εσείς, εμείς όμως τα λατρέψαμε τα Xperia panels που πρώτο έφερε στη ζωή μας το Χ1 και διατηρεί και ο διάδοχός του. Το αρκετά ανανεωμένο UI της Sony Ericsson διατηρεί τα 9 επιλεκτικά panel ανάμεσα στα οποία μπορεί να περιφέρεται ο χρήστης, αλλά τα εμπλουτίζει με ακόμα περισσότερα, σχεδιασμένα από τρίτους κατασκευαστές. Η μετάβαση από panel σε panel γίνεται με το πάτημα ενός πλήκτρου, αν και με μικρές καθυστερήσεις…

24 ώρες μαζί του:
UP:
• Ανανεωμένα τα XPERIA Panels
• Απόλαυση η λεπτομέρεια της οθόνης.
• Άνετο chat μέσω Facebook
• Μόνο 16 χιλιοστά πάχος;
• Αντέχει το καθημερινό «λιώσιμο»...

DOWN:
• Λίγο μεγαλύτερη άνεση στα μενού να είχε...
• Καλή η TFT οθόνη αλλά ελαφρώς ανυπάκουη
• Ακόμα και έτσι, τα Windows θέλουν –δυστυχώς– γραφίδα...
• Δύσκολη η διαδικασία λήψης φωτογραφιών

SPECS
OS Microsoft Windows Mobile 6.5 Professional
Επεξεργαστής Qualcomm MSM 7200 528 MHz
Μνήμη 256 MB RAM, 512 MB ROM, microSD
Οθόνη 3,2’’, TFT αφής, 480x800 pixels
Κάμερα 8 MPixels, LED φλας, αυτόματη εστίαση
Αυτονομία 500 ώρες αναμονή, 10 ώρες ομιλία
Διαστάσεις 110x54x16 χιλ. Βάρος 155 γρ.

Ο ειδικός είπε: Αν και -σε ότι αφορά τα Windows- περιμένουμε τα «7άρια», το X2 το προτείνουμε σε κάθε επαγγελματία που θέλει μία all-in-one συσκευή, με το ανάλογο τίμημα φυσικά.

... και έβαλε: 8

http://www.sonyericsson.com/

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment