BREAKING

1

Sony Ericsson Xperia X8: Γευτείτε την "εμπειρία" του

Όταν η «εμπειρία» μιλάει από μόνη της, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό - χωρίς απαραίτητα να επιβαρύνει την τσέπη σας. Το Xperia X8 παίζει με τις λέξεις και… προκαλεί.

Αν λατρέψατε και εσείς -όπως εμείς- το Χ10 mini, αλλά θεωρείτε ότι ήταν πολύ… mini για τα γούστα σας, προτιμήστε μία παρόμοια έκδοση με το 8 σαν κωδική ονομασία, που κρατάει όσα αξίζουν (λειτουργικό, δυνατότητες) και αλλάζει τα υπόλοιπα (μέγεθος, ευχρηστία). Το νεότερο Xperia smart phone ανήκει και αυτό στο στρατόπεδο της Google, αφού βασίζεται στο Android OS 1.6 και χαρίζει εντυπωσιακή ευχρηστία, κάτω από εντατική χρήση. Το compact touchphone έχει σχετικά περιορισμένες διαστάσεις (99x54x15 χιλιοστά) και βάρος που αγγίζει τα 104 γραμμάρια, για να κάνει αισθητή την παρουσία του, όντας παράλληλα βολικό όταν το κρατάει κανείς στο χέρι (λόγω μεγέθους). Η ποιότητα κατασκευής του βέβαια δεν έχει κάτι σημαντικό να «πει», αφού για λόγους περιορισμού του κόστους, οι σχεδιαστές έκαναν περικοπές στα χρησιμοποιούμενα υλικά και στη συναρμογή του.
Στα ενδότερα πάντως, «κουμάντο» κάνει ένας 600άρης επεξεργαστής που δείχνει να συμπαθεί ιδιαίτερα το Timescape UI της Sony Ericsson και φροντίζει να του χαρίσει άνετα animations, χωρίς κολλήματα, ακόμα και κάτω από συνθήκες εντατικής χρήσης. Το Χ8 προσφέρει μόλις 128ΜΒ εσωτερικής μνήμης, οπότε η κάρτα microSD χωρητικότητας 2GB που θα βρείτε την αρχική συσκευασία πώλησης μόνο ως θετική προσθήκη μπορεί να χαρακτηρισθεί. Την επικοινωνία μας με το δίκτυο του παρόχου αλλά και την πλοήγηση στο mobile Internet αναλαμβάνει ένας dual mode πομποδέκτης με HSDPA υποστήριξη, ενώ αν θέλετε το κάτι παραπάνω στο... κοντέρ, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον WLAN πομποδέκτη της συσκευής, αρκεί να έχετε κάποιο σημείο πρόσβασης διαθέσιμο.
Η τεχνολογία Bluetooth 2.1 δεν θα μπορούσε να λείπει από το συγκεκριμένο Android κινητό, ούτε φυσικά το προφίλ A2DP, για εκείνους που ακούνε μουσική χωρίς καλώδια ή άλλου είδους περιορισμούς. Ο ενσωματωμένος music player επιτρέπει την αναπαραγωγή αρχείων σε φορμά MP3/eAAC+/WMA/WAV με στερεοφωνικό ήχο, ενώ το FM radio με RDS μπορεί να γεμίσει εύκολα τον, λιγοστό ή μη, ελεύθερο χρόνο σας. Σε περίπτωση που ζητάτε καλές φωτογραφίες, υψηλών επιδόσεων από το κινητό σας, ίσως θα πρέπει να αφήσετε στην άκρη το Xperia X8, αφού η απλή CMOS κάμερα των 3,2MPixels που διαθέτει μπορεί να απαθανατίσει φωτογραφίες στα 2048x1536 pixels με λειτουργία προσθήκης geo-tagging πληροφοριών και video clips VGA ανάλυσης στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο. Η συσκευή είναι φυσικά συμβατή με MP3 ringtones, διαθέτει υποδοχή για τα αγαπημένα σας ακουστικά (αρκεί να έχουν βύσμα 3,5 χιλιοστών), ενώ επιτρέπει την πρόσβαση στο YouTube μέσω της ομώνυμης εφαρμογής.
Οι λάτρεις της γραπτής επικοινωνίας, έχουν στη διάθεσή τους κάθε γνωστή μέθοδο αποστολής/λήψης μηνυμάτων όπως SMS, MMS και email, ενώ δε λείπει και η συμβατότητα για ανταλλαγή μηνυμάτων IM με κολλητούς ή φίλους. Για τους ακόμα πιο «ψαγμένους» τέλος, το Xperia X8 διαθέτει εφαρμογή Facebook, ψηφιακή πυξίδα για πιο αληθοφανή παιχνίδια αλλά και GPS δέκτη για πλοήγηση σε κάθε γωνιά της χώρας μας μέσω συμβατής εφαρμογής.

Ο συγχρονισμός δεδομένων με τον Η/Υ γίνεται μέσω USB καλωδίου και τη βοήθεια μιας micro USB 2.0 θύρας. Η σύνδεση γίνεται σχεδόν άμεσα, χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενώ την εφαρμογή συγχρονισμού θα την βρείτε online στο www.sonyericsson.gr/support.

TRY
• Εντυπωσιακά τα εναλλασσόμενα καλύμματα
• Εύκολο και απλό στη χρήση το Android OS
• Πότε θα τελειώσει η μπαταρία του;
• Μεγάλη εφεύρεση το Timescape UI…
• Φωτεινή η οθόνη αφής – μας άρεσε

CRY
• Μέτρια τα πλαστικά του…
• Μην περιμένετε πολλά από την κάμερα
• Μόνο 2GB μνήμη; Πάμε πάλι για κάρτα.
• Ο 600άρης επεξεργαστής… κουράζεται εύκολα

Ο ειδικός είπε: Ένα Xperia μοντέλο για μέσους χρήστες χωρίς υψηλές απαιτήσεις και τσέπη με… περιορισμένες δυνατότητες. Τα κάνει όλα και τα κάνει καλά.

...και έβαλε: 8

SPECS
OS Android OS 1.6
Επεξεργαστής 600MHz
Μνήμη 128MB, 2GB microSD
Οθόνη 3", TFT, 320x480 pixels
Κάμερα 3,2 MPixels, geo-tagging
Αυτονομία 446 ώρες αναμονής, 270 λεπτά ομιλίας
Διαστάσεις 99x54x15 χιλ. Βάρος 104 γρ.

www.sonyericsson.gr

0 Comment