24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Sony: H μετάβαση από το PlayStation 4 στο PlayStation 5 θα διαρκέσει… 3 χρόνια!

    Είναι σύνηθες στον κόσμο του gaming ότι μόλις κυκλοφορήσει μια νέα γενιά κονσόλων, η προηγούμενη γενιά να «σβήνει» και να παραδίδεται στην αγκαλιά της ιστορίας, σε διάστημα λίγων μηνών. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Sony, στη νέα γενιά που μόλις ξεκίνησε την πορεία της (με το PS5 και τα Xbox Series X/S), τα πράγματα ενδέχεται να είναι αρκετά διαφορετικά. Οι υπεύθυνοι της ιαπωνικής εταιρείας θεωρούν ότι τα cross-gen games (δηλαδή οι τίτλοι που θα κυκλοφορούν τόσο στο PlayStation 4, όσο και στο PlayStation 5), θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν για πολύ καιρό ακόμη! Μάλιστα, ο head of platform planning της Sony, Hideaki Nishino, πιστεύει ότι οι δύο κονσόλες θα «συνυπάρξουν» για τουλάχιστον 3 χρόνια.

    Αυτό συμβαίνει γιατί όπως τόνισε το στέλεχος της Sony, οι game developers ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να μάθουν καλύτερα τις νέες εξελιγμένες δυνατότητες που θα τους προσφέρει στο hardware το PlayStation 5. Τόσο η ύπαρξη ενός ανεπτυγμένου SSD που μειώνει αισθητά τα loading times, αλλά και των πανίσχυρων CPU και GPU του PlayStation 5 χρειάζονται παραπάνω εκμάθηση από την πλευρά των developers, έτσι ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να μπορέσει ένας game developer να αναπτύξει έναν τίτλο από την day 1 που κυκλοφορεί μια νέα κονσόλα. Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, μέσα στους επόμενους μήνες πολλοί τίτλοι δεν αποκλείεται να κυκλοφορούν πρώτα στο PS4 κα στη συνέχεια να «περνούν» στη «νέα εποχή» του PlayStation 5.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles