23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η Sony μπαίνει δυναμικά στην αγορά των SSD δίσκων!

    Όταν αναφερόμαστε σε SSD δίσκους συνήθως το μυαλό μας πάει σε γνωστά brands όπως για παράδειγμα είναι η Samsung, η Intel, η Transcend κ.α., ενώ η αλήθεια είναι ότι πολύ πιο δύσκολα το μυαλό των περισσοτέρων καταναλωτών πάει στη Sony. Ωστόσο, η ιαπωνική εταιρεία έχει αρχίσει να κοιτάζει προς τη μεριά των consumer-based solid state δίσκων, καθώς με τη σειρά SLW-M θα επιχειρήσει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού.

    Sony SSD 2

    Όπως έχει γίνει γνωστό η Sony δουλεύει εδώ και καιρό πάνω στην ανάπτυξη και κυκλοφορία SSDs για την ιαπωνική αγορά, ωστόσο η σειρά SLW-M πρόκειται για την πρώτη της απόπειρα στην παγκόσμια αγορά. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η σειρά των 2.5″ SSD drives που θα λανσάρει η Sony θα υποστηρίζουν USB 3.0 και αναμένεται αρχικά να υπάρξουν δύο μοντέλα, ένα με χωρητικότητα στα  240GB και ένα με 480GB διαθέσιμο χώρο. Αμφότερα θα βασίζονται στο A19 TLC NAND flash της Toshiba και θα προσφέρουν ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής στα 560MB/s και 530ΜΒ/s αντίστοιχα. Εκτός από τα παραπάνω και οι δύο προτάσεις της Sony στην αγορά των SSDs θα έρχονται με το Acronis True Image 2015 cloning software, ενώ επιπλέον θα υπάρχουν και μία σειρά από utilities που θα ενημερώνουν τον χρήστη για την “υγεία” του δίσκου του. Η Sony μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει τίποτα αναφορικά με την τιμή των δύο παραπάνω μοντέλων.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles